Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Mušketierov čaká „lubenícke peklo“

Tuesday, 10. 07. 2018 - 18:12, Ľuboš Kašický   

Mušketierov čaká „lubenícke peklo“

Štvortýždňovú prestávku po súťaži v Hustopečiach využil prešovský Rally System Slovakia tím na prípravu vozidiel, testovanie a štart v kopcovom „majstráku". Počas nadchádzajúceho víkendu ho však preverí už štvrtý podnik rely sezóny v Lubeníku.

„V rámci prípravy sme absolvovali kopcové preteky na Pezinskej Babe a pred nami je ešte jedno testovanie," prezrádza Tomáš Konečný, ktorý na svojom Subaru WRX uplynulý víkend vybojoval na známom kopci druhé miesto v triede. „Prioritou je samozrejme rely, no aj kopce sa mi zapáčili a na „Babe" sme zviedli pekný súboj s Mičkom. Ak všetko dobre pôjde, tak už sa teším na ten ďalší v Dobšinej," pokračuje Prešovčan. Po pretekoch v Pezinku teda tím čakalo preladenie auta do rely módu. „Vo štvrtok ráno absolvujeme ešte test na podobnej trati, aká nás čaká v Lubeníku a popoludní už vyrážame do dejiska podujatia. Miestne trate poznám a viem, čo nás čaká. Myslím si, že najnáročnejšie bude piatkové „Peklo", ktoré sa ide navyše trikrát. Asi sa bude rozhodovať tam a v sobotu to už bude udržiavanie pozícií."

Tibor Szabosi;c30i8035-10.jpg

Konečný je jedným z favoritov na víťazstvo v triede 3, no prešovský tím má svoje „želiezka" aj v triede 5 a v triede 7. Skúsený mušketier Peter Haluška sa v Hustopečiach poriadne vytrápil a jeho Seat Ibiza triedy 5 musel prejsť „očistcom". „Riešili sme netesnosti turba, uloženie prevodovky a na ceste z Prahy je aj riadiaca jednotka, s ktorou sme mali najväčší problém. Keď sa nahriala, tak vôbec nefungovala," vysvetľuje Peter Haluška. „Trate v Lubeníku poznám a svojim charakterom mi vždy vyhovovali. Ak nám vydrží auto, tak verím v pekný výsledok."

Tibor Szabosi;c30i7241-11.jpg

Samozrejme, že s rovnakými ambíciami odchádza do Lubeníka aj tretí prešovský mušketier, Igor Plichta. „Ja trate v Lubeníku tak dobre nepoznám. Išiel som už však obávané „Peklo" a celkom sa na to teším," vraví Plichta, ktorý v triede 7 štartuje na Citroene Saxo. „Po Hustopečiach sme menili tlmiče, čapy a podobné bežné veci. Rovnako ako Peter, aj ja verím, že ak nám vydrží auto, tam môžeme urobiť slušný výsledok. Súperi nám však naisto nedarujú nič zadarmo a bude to teda pekný súboj."

Tibor Szabosi;c30i5916-12.jpg

Štvrtý podnik MSR v Lubeníku štartuje v piatok 13.júla o 16.30 hod. a hneď potom posádky vyrazia do „Veľkého pekla" v smere z Lubeníka cez Turčok a Železník do Revúcej. Tento pekelný úsek sa bude jazdiť hneď trikrát po sebe, pričom ten posledný štartuje až o 21.40 hod. za tmy. V sobotu 14.júla súťaž pokračuje trojicou meraných úsekov, kotré sa pôjdu po dvakrát. Slávnostné vyhlásenie víťazov očakávame o 14.30 hod v priestore pred M Bowlingom.

Tibor Szabosi;c30i5842-7.jpg

Pozrite si aj galériu tímu z pretekov na Pezinskej Babe



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri