Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Moznerovci s Mitsubishi Lancer EVO IX a novým tímom

Thursday, 15. 03. 2012 - 13:02, Daniel Mandzi   

Moznerovci s Mitsubishi Lancer EVO IX a novým tímom

Necelý mesiac ostáva do štartu tohtoročnej rally sezóny na Slovensku a postupne sa menia rôzne šuškandy, o ktorých sa počas zimy hovorilo, na oficiálne správy v ktorých sa začínajú prezrádzať správy o tom, kto s kým a čím do nej odštartuje. Aj o Radovanovi Moznerovi sa toho počas zimného obdobia nahovorilo viac ako dosť. Dnes poodhalíme čo vlastne je pravda a čo nie.

„Aj bežný život je o zmenách a preto sme si povedali, že niekoľko zmien môžeme urobiť aj v tom našom živote pretekárskom. Samozrejme v tomto momente neviem presne povedať, či to budú zmeny, ktoré nás posunú dopredu iba o kúsok, alebo to bude poriadny skok," začal s vysvetľovaním Radovan Mozner.

bez-nazvu-1-60.jpg

O prvej novinke sme vás už pred časom informovali. Tá nastáva na sedadle spolujazdca, kde miesto po dlhoročnom Radovom spolujazdcovi Petrovi Vejačkovi prevzal Radovan Mozner mladší, čiže Radov syn. Spoločne si už odskúšali ako im to v aute ladí v rámci zimného rally seriálu Liqui Moli Winter Cup a zdá sa, že im to v aute aj skutočne fungovalo, čoho dôkazom bola bronzová priečka v rámci celého seriálu.

Druhou zmenou je tím. Tu sa o slovo hlási PEVA Racing Team. S logom PEVA na vozidle sa Rado predstavil prvý krát na poslednom minulo sezónnom podujatí na Auto Show Slovakia Ring, keď si aj prvýkrát odskúšal ako chutí jazda v plnokrvnom vozidle špecifikácie WRC. V tom momente to bol síce iba akýsi prvý nástreľ, z neho sa však nakoniec vyvinula seriózna spolupráca, ktorá bude fungovať minimálne počas nadchádzajúcej sezóny.

bez-nazvu-2-32.jpg

Poslednou zmenou je prestup z minuloročného Subaru Impreza do tohtoročného Mitsubishi Lancer EVO IX. V Radovom prípade sa jedná o vozidlo, ktoré sme v minulom roku mali možnosť sledovať v rukách otca a syna Semeráda nielen na českých rally tratiach, ale aj v rámci pôsobenia v seriáli PWRC.

„Po ukončení sezóny v Subaru sme uvažovali čo a ako ďalej. S novým tímom prichádza aj zmena vozidla. Počas zimnej prestávky sme odskúšali niekoľko súťažných vozidiel a nakoniec voľba padla na Mitsubishi od Semeráda. Je to dobré auto a dúfame, že sa nám s ním bude dariť a dosiahneme s ním dobré výsledky," ukončil debatu Radovan Mozner starší.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri