Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Moto

Motocyklové seriály Alpe Adria a IMRC pokračovali na autodróme v Moste

Tuesday, 22. 07. 2014 - 08:02, Public relations   

Motocyklové seriály Alpe Adria a IMRC pokračovali na autodróme v Moste

Tropické počasie panovalo nad severočeským Mostom, kde sa cez víkend konalo ďalšie podujatie seriálov cestných motocyklov Alpe Adria Championship a Internatonal Motorcycle Race Cup, ktoré sa aj tentoraz uskutočnilo pod organizačnou taktovkou slovenskej agentúry Slovakia Racing. Preteky, ktorých sa zúčastnilo viac ako 160 jazdcov z dvanástich európskych krajín, boli zároveň súčasťou národných šampionátov Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska a Rakúska.

Aj tentoraz sa mohli pretekári a ich sprievody spoľahnúť na kvalitné zázemie, ktoré už tradične na svojich podujatiach zabezpečuje slovenská agentúra. Tá tento rok navyše do Alpe Adrie prišla s novinkou, finančnými prémiami za umiestnenia, no medzi pretekármi sa dostáva do povedomia aj komunikáciou s nimi a reagovaním na ich podnety, čím medzinárodnému pretekárskemu seriálu navracia toľko potrebnú a v nedávnom čase chýbajúcu dôveru zo strany pretekárov. To je dôležité o to viac, že alspko-jadranský šampionát je zároveň kvalifikáciou na podujatie Majstrovstiev Európy.

aa-imrc-most-1.jpg

V oboch spoločných pretekoch tried 125 GP, Moto3 a 125 SP zvíťazil 14-ročný Čech Martin Gbelec, inak pretekár seriálu Red Bull MotoGP Rookies Cup, ktorého kroky smerujú práve do svetového šampionátu, ktorého by sa o niekoľko rokov mohol stať plnohodnotným účastníkom. Najúspešnejším jazdcom alspko-jadranského šampionátu v triede 125 SP bol Gbelcov krajan Martin Sedlo, v hodnotení IMRC sa z dvoch víťazstiev radoval Maďar Zoltán Aszálos. Zo Slovákov bol najúspešnejší v cieli dvakrát tretí Peter Rauch.

V triede Superstock 600 po oba dni dominoval maďarský jazdec János Chrobák, ktorý bol zároveň najúspešnejším jazdcom hodnotenia IMRC, kde sa v sobotu z tretieho miesta radoval najúspešnejší Slovák Martin Durdík. V rámci Alpe Adrie bol v Moste najúspešnejší Jochen Rotter z Rakúska, ktorý rovnako ako Chrobák, bodoval naplno v oboch pretekoch.

aa-imrc-most-2.jpg

Supersporty sa stali korisťou Čecha Davida Látra, ktorý tentoraz nezaváhal a v oboch pretekoch porazil svojho najväčšieho súpera, krajana Igora Kalába. V seriáli IMRC si plný počet bodov vybojoval Poliak Sebastian Zielinski, zo slovenských pretekárov bol najúspešnejší Martin Klimits, ten preteky dokončil na štvrtom a piatom mieste.

O víťazstvá v triede Superstock 1000 sa podelili Slovinec Marko Jerman a Michal Filla z Českej republiky. Klasifikáciu seriálu IMRC v tejto triede ovládli poľskí pretekári, keď víťazstvá získali Marek Szkopek a Bartolomiej Wiczynski. Medzi Slovákmi sa vďaka dvom piatym miestam najlepšie darilo Jaroslavovi Kamenickému.

aa-imrc-most-4.jpg

Kráľovská trieda Superbike mala svojho panovníka, ktorým sa stal podľa predpokladov český pretekár Jan Halbich. To platí i o hodnotení IMRC, kde sa z dvoch víťazstiev radoval Poliak Janusz Oskaldowicz. Tomu bol v sobotu najväčším konkurentom náš Vladimír Ruža, ktorý bol v sobotu aj v nedeľu zároveň najrýchlejším Slovákom v tejto triede.

V IMRC Cupe, v rámci ktorého si svoje národné pohárové preteky odjazdili Slováci, Česi a Poliaci, sa v triede do 600 cm3 najviac darilo Poliakovi Marekovi Chlopkowskemu, v silnejšej triede zvíťazil Čech Jiří Vališ, no v cieli bol pred ním slovenský pretekár Juraj Knezovič, ktorého výsledok sa však rátal do bodovania kategórie veteránov.

aa-imrc-most-5.jpg

„S podujatím v Moste som veľmi spokojný, boli sme svedkami krásnych pretekov, keď v každej triede bola vysoká účasť mimoriadne kvalitných jazdcov a k tomu všetkému prispelo aj pekné počasie," vraví riaditeľ agentúry Slovakia Racing, Peter Šurina. „Chcem poďakovať celému tímu z Autodrómu v Moste za stopercentne odvedenú prácu. Bol to náš prvý spoločný podnik a naša česko-slovenská spolupráca dopadla na výbornú. Svedčia o tom nielen vyjadrenia zástupcov jednotlivých motocyklových federácií, ale predovšetkým jazdcov, ktorým sa vždy snažíme čo najviac vychádzať v ústrety. Práve vďaka našej komunikácii s pretekármi sme nastavili dvoje pretekov triedy 125 v časovom harmonograme podľa ich predstáv. Agentúra Slovakia Racing bude vždy komunikovať s jazdcami a priebežne riešiť ich požiadavky a verím, že takto budeme spoločnými silami zdokonaľovať podujatia Alpe Adrie a IMRC. Viem, že sa nedá vyhovieť každej požiadavke, ale našou snahou je urobiť maximum pre spokojnosť pretekárov. Oni sa nám odmeňujú skutočne kvalitnými výkonmi, na každom podujatí sme svedkami prekonávania traťových rekordov a skvelých súbojov o každú pozíciu. Mám z toho všetkého veľmi dobrý pocit a teším sa na naše ďalšie spoločné podujatia."

aa-imrc-most-6.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri