Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Monte Carlo v Medzilaborciach

Sunday, 18. 12. 2016 - 13:18, Ľuboš Kašický   

Monte Carlo v Medzilaborciach

Len týždeň pred Vianocami potešila slovenských fanúšikov nefalšovaná zimná rely premiérovou súťažou v Medzilaborciach.

Košický Auto Klub vypísal na tohtoročnú zimu BMP motorsport cup, čo je mini rely séria pozostávajúca z troch súťaží v Medzilaborciach, Prešove a Košiciach. Popri tradičnej Dobšinskej zime je to teda vynikajúca príležitosť nezamrznúť v garáži a zajazdiť si v zimných podmienkach.

Radovan Bries;c30i3026-3.jpg

Aj napriek náročnému predvianočnému termínu a netradičnému dejisku sa do Medzilaboriec zliezlo zdravé jadro relistov, keď zo slovenskej špičky chýbalo iba niekoľko mien, ktoré (žiaľ) pricestovať nemohli. Napríklad Igor Drotár práve v toto termíne preberal cenu absolútneho majstra Poľska v pretekoch automobilov do vrchu vo Varšave.

Radovan Bries;c30i3359-2.jpg

O víťazstvo v nádherných zasnežených Beskydách sa s čerstvým juniorským vicemajstrom sveta, Martinom Kočim (Mitsubishi Lancer Evo IX), popasovali hlavne skúsený Josef Semerád (Mitshubishi Lancer Evo IX) a dvaja naši Tomášovia. Tomáš Ondrej (Subaru Impreza) a Tomáš Kukučka (Mitshubishi Lancer Evo IX).

Tibor Szabosi;lr8a1386.jpg

V súboji silných myšiakov rožňavské subaru ťahalo síce za kratší koniec, no na zimnej trati sa rozdiely stierali a nakoniec sa Tomáš Ondrej radoval z druhého miesta. „Išli sme sem vyhrať," smelo priznal Rožňavčan. „Naše Subaru je oproti ostatným slabšie, no na niektorých ereskách sme mali výhodu my a inde zasa oni. Na trojke som urobil jednu chybu, kde som stratil asi 5-6 sekúnd, no na výsledku by to aj tak nič nezmenilo. Trate boli veľmi pekné. Postupne sa spomaľovali, ako sme vyjazdili ľad, no aj tak si myslím, že tempo bolo poriadne vysoké. O druhom mieste nakoniec rozhodla posledná rýchlostná skúška v ktorej sme to zatiahli a nakoniec sme Semeráda predbehli 1,6 sekundy."

Tibor Szabosi;lr8a1590.jpg

Do vyrovnaného súboja o druhé miesto sa zapojil aj Tomáš Kukučka, ktorý držal krok až do posledného meraného úseku. „Išli sme neskoro na brzdy. Chceli sme to spomaliť o snehový mantinel, no ten nás nakopol a šli sem cez strechu. Našťastie tam boli diváci a pomohli nám späť na kolesá," opisuje najdramatickejší moment súťaže Kukučka, ktorého päťminútová strata nakoniec odsunula na siedme miesto v konečnom hodnotení. „Inak sa nám jazdilo perfektne. Zimné súťaže milujem a aj organizátori to perfektne zvládli. Škoda akurát, že sa nešlo na hrotoch. To by sme si viacej užili aj my, aj diváci. Podľa mňa podmienky na to boli. Azda až na ten asi trojkilometrový úsek, ktorý sa mohol pokojne vynechať," dodáva Tomáš Kukučka.

Radovan Bries;lr8a1095.jpg

Úspešný rok 2016 zakončil priam symbolicky víťazstvom Košičan Martin Koči, ktorý súperom veľa šancí nedal. Vyhral tri z piatich rýchlostných skúšok (dve Ondrej) a od štartu bezpečne kontroloval vedúcu pozíciu. „Naše auto ešte vo štvrtok nemalo rám, no vďaka L Racing tímu a kamarátovi Špavelkovi sme to stihli pripraviť a mohli sme štartovať," vysvetľoval Martin. „Samotná súťaž sa pre nás vyvíjala dobre. Vyhrali sme hneď úvodnú eresku a ujali sa vedenia, ktoré sme už iba kontrolovali. Preteky som si užil, pretože súťaž svojim charakterom pripomínala slávnu rely Monte Carlo, keďže sa aj tu jazdilo na snehu, ľade a asfalte zároveň. Teším sa preto, že sa takéto súťaže jazdia aj na Slovensku."

Tibor Szabosi;lr8a1423.jpg

Po vianočno-silvestrovských prázdninách bude zaujímavá mini séria BMP motorsport pokračovať 21.januára 2017 prešovským podujatím. A tentoraz už nebude chýbať ani legendárna domáca posádka Drotár - Bánoci.

Radovan Bries;c30i3299-2.jpg

Fotogaléria MAREX Rally Medzilaborce 1

Fotogaléria MAREX Rally Medzilaborce 2

Fotogaléria MAREX Rally Medzilaborce 3



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri