Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Mladý de Mevius rozmlátil na Korzike auto na „totálku“

Wednesday, 04. 04. 2018 - 20:20, Ľuboš Kašický   

Mladý de Mevius rozmlátil na Korzike auto na „totálku“

Včera sme si písali o nepríjemnej havárii Thierryho Neuvilla (Hyundai), ktorý rozbil auto počas minulotýždňových „zoznamovačiek" na Korzike. Belgičan však nebol sám, ktorý sa nechal nachytať zradnosťou korzických úzkych asfaltiek. „Nos" si poriadne narazil aj víťaz švédskej rely v kategórii WRC2, Japonec Takamoto Katsuta (Fiesta R5) a tiež syn kedysi známeho Gregoire de Meviusa, Guillaume (Peugeot 208 T16 R5)!

Ta druhá búračka ale naozaj „stála za to". Peugeot je úplne na „totálku" a Guillaume de Mevius do korzickej rely nevyštartuje. „Ďakujeme všetkým za podporu. Spolu so spolujazdcom sme ok. Nič vážne, no auto je nepojazdné a najskôr sa vrátime na valonskej rely koncom mesiaca," odkázal cez sociálne siete syn známeho otca a vychádzajúca rely hviezda z Belgicka. Čo sa vlastne stalo?

mev02.jpg

„Blížili sme sa na špeciálku. Pneumatiky neboli ešte celkom zahriate. Predkom som sa šmykol na tráve a už sme leteli do rokliny," opisuje divoko vyzerajúcu haváriu mladý Mevius. „Už je to druhá havária v rade. To sa mi ešte nikdy nestalo a som sklamaný. Pred pár dňami zažil podobnú haváriu aj Thierry (Neuville) a to len dokazuje, že Korzika nikomu nič nedá zadarmo."

mev03.jpg

Mladý Guillaume de Mevius jazdí s továrenskou podporou Peugeotu a je považovaný za novú vychádzajúcu hviezdu. V úvodnom podniku sezóny na Rally Monte Carlo skončil vo WRC2 na výbornom štvrtom mieste! Príliš často však havaruje (vlani hneď štyrikrát) a horúcu 23-ročnú hlavu bude musieť asi trochu schladiť. Talent však tento chlapec evidentne zdedil po otcovi.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri