Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rallycross

Miroslav Pospíchal nebezpečne blízko k celkovému víťazstvu vo FIA CEZ

Thursday, 12. 10. 2017 - 21:42, Public relations   

Miroslav Pospíchal nebezpečne blízko k celkovému víťazstvu vo FIA CEZ

Po rakúskom Greinbachu, kde si slovenský reprezentant v rallycrosse vybral azda kompletnú tohto sezónnu smolu, pokračoval Miroslav Pospíchal pretekmi v Maďarskom meste Máriapócs.

 

 

Martin Paľov;ik8a7073.jpg

Práve tu totiž, na okruhu RábocsiRing pokračoval predposledným kolom seriál FIA Zone Central European 2017, ktorého je Miro Pospíchal úradujúcim víťazom. Práve predposledné preteky mohli rozhodnúť o ďalších, veľmi dôležitých bodov do tohtoročného seriálu v ktorom Mirovi zatiaľ patrí prvenstvo. Predtým ako ich ale mohol získať, musel jeho Volkswagen Polo TDi prejsť potrebnou väčšou opravou po havárii z Greibachu.

„Samozrejme prestávku medzi pretekmi sme využili, namiesto na oddych, na poriadnu opravu nášho Pola. V rámci nej sme urobili potrebné kozmetické úpravy, ale pomenili sme preventívne aj niektoré súčiastky, ktoré to už potrebovali. S robotou, ktorú sme odviedli som spokojný, všetko fungovalo perfektne, akurát nastavenia podvozku sme museli doladiť až v Maďarsku," začal s rozprávaním Miro Pospíchal.

Martin Paľov;ik8a6413-1.jpg

Poďme však z tímových dielní priamo na preteky, na ktorých sa Mirovi Pospíchalovi a jeho tímu výborne darilo.

„Trať na RábocsiRingu som poznal z minulosti, ale po príjazde do rallycrossového areálu sme zistili, že organizátor a majiteľ okruhu investoval do množstva úprav a veľký kus trate vyasfaltoval. To bola pre mňa a môj tím novinka, trať sa poriadne zrýchlila a tak sme v priebehu tréningu upravili nastavenia podvozku. Pri tréningu a nastavení sme sa hlavne zamerali na Joker Lap, v ktorom sa dalo veľa získať, ale aj stratiť. Vyplatilo sa, v Joker Lap som získaval na najbližšiu konkurenciu jednu sekundu, navyše som vyhral všetky rozjazdy a keďže semifinále bolo zrušené, do finále som nastupoval z Pole position. Po nevydarenom štarte som sa prepadol na tretie miesto a navyše v tretej zákrute som sa naraz ocitol na vonkajšku, čiže najlepšie riešenie bolo hneď absolvovať Joker Lap. Po výjazde z Joker Lapu som bol štvrtý a postupne začala naháňačka ostatných súperov. Toto rozhodnutie sa nakoniec ukázalo ako správne a pomohlo preteky vyhrať. Nakoniec som zistil, že aj zásluhou havárie môjho najväčšieho konkurenta, sa mi podarilo získať tridsať bodový náskok v rámci skupiny Super Touring Cars+2000 v rámci seriálu FIA CEZ 2017. Zdá sa, že k celkovému víťazstvu mám aj tento rok veľmi blízko. Samozrejme toto by nešlo bez podpory partnerov, rodiny, mechanikov a najbližších spolupracovníkov. Verím, že aj posledné podujatie, ktoré sa uskutoční pred zrakmi domácich fanúšikov dopadne perfektne," dodal Miro Pospíchal po pretekoch v Máriapócsi.

Martin Trenkler;ren2536.jpg

Spomínané posledné kolo seriálu FIA Zone Central European v Rallycrosse sa uskutoční v dňoch 20. - 22.10.2017 na Slovakia Ringu v Orechovej Potôni

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri