Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rallycross

Miro Pospíchal získal okrem zónového titulu aj slovenský a český

Thursday, 26. 10. 2017 - 20:38, Public relations   

Miro Pospíchal získal okrem zónového titulu aj slovenský a český

Posledné preteky seriálu FIA Zone Central Europe, ale aj slovenského a českého šampionátu v rallycrosse sa konali na Slovakia Ringu. Miro Pospíchal práve tu úspešne ukončil tohtoročnú sezónu.

Miro cestoval spoločne so svojim Pospíchal Teamom a vozidlom Volkswagen Polo TDi na Slovakia Ring už v pozícii víťaza seriálu FIA Zone Central Europe v rallycrosse v kategórii SuperTouringCars nad dva litre. Pred ním však ešte bolo potvrdenie majstrovského titulu v rámci domácich, ale aj českých majstrovstiev.

Martin Trenkler;ren2536.jpg

„Musím povedať, že som sa počas tohto posledného víkendu v rallycrosse dosť ťažko rozbiehal. Auto fungovalo výborne, celý tím rovnako, len ja som bol nejaký stvrdnutý. Inak sa mi jazdilo dobre, bez chýb, len mi chýbala rýchlosť. Od rozjazdy k rozjazde sa to však zlepšovalo, čo bolo vidno aj na výsledkoch. V prvom tréningu som zajazdil tretie miesto, v druhom dokonca až piate. V rozjazdách to už išlo lepšie, v prvej sa mi síce vyhrať, len čas som dosiahol až tretí, v druhej ešte lepšie, na druhom. V nedeľu ráno to bolo už super, podarilo sa mi vyhrať rozjazdu a dokonca zajazdiť aj najrýchlejší čas. Keďže som bol na druhom mieste celkovo, znamenalo to, že budem štartovať v druhej semifinálovej jazde z pole position. Toto semifinále som nakoniec aj vyhral. V tomto okamihu sa však nad Slovakia Ringom rapídne zhoršilo počasie a trať začala byť nebezpečná. Na základe rozhodnutia vedenia pretekov boli nakoniec finálové jazdy zrušené a konečné poradie určila Rada športových komisárov na základe výsledkov z rozjázd a semifinálových jázd, kde mi patrila druhá priečka. Napriek tomu mi to bodovo vyšlo tak, že okrem spomínanej FIA Zóny strednej Európy sa mi podarilo vybojovať aj slovenský, aj český majstrovský titul. Som naozaj veľmi rád, že sa toto všetko podarilo. Počas celej sezóny sme sa snažili získať na každých pretekoch maximum bodov, niekedy to bolo lepšie, inokedy horšie. Rád by som aj touto cestou poďakoval všetkým partnerom Pospíchal Teamu, ale samozrejme aj všetkým mechanikom, kamarátom, priateľom a samozrejme aj mojej rodine. Som šťastný, že sa všetko čo sme chceli dosiahnuť podarilo," povedal Miro Pospíchal po úspešnom ukončení rallycrossovej sezóny.

Martin Paľov;ik8a7059.jpg

Miro Pospíchal napriek ukončeniu sezóny ešte svoj Volkswagen Polo TDi neodkladá do tímových dielní, ale absolvuje s ním ešte záverečné podujatie sezóny, ktoré sa bude konať opäť na Slovakia Ringu pod názvom KESKOMOBILE AUTO SHOW 2017. Práve tu Mira majú možnosť jeho diváci sledovať ešte raz priamo v akcii.

22810283-1874558305892009-2080429534-o.jpg

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri