Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Miro Pospíchal si dokonale užil Auto Show

Tuesday, 14. 11. 2017 - 18:24, Public relations   

Miro Pospíchal si dokonale užil Auto Show

Miro Pospíchal, jazdec ovenčený v tohtoročnej sezóne nielen titulom víťaz FIA Zóny strednej Európy v Rallycrosse, ale aj slovenský a dokonca aj český rallycrossový majster. Počas uplynulej soboty sa nám predstavil v úlohe rally jazdca.

Tibor Szabosi;c30i0256-11.jpg

Podujatie KESKOMOBILE AUTO SHOW 2017 uzavrelo tohtoročnú slovenskú sezónu automobilových súťaží a pretekov. Stalo sa tak už po ôsmykrát na jedinom slovenskom pretekárskom okruhu Slovakia Ring. Hovorí sa, že páchateľ sa vracia na miesto činu a v Mirovom prípade to platí rovnako. Práve tu na Slovakia Ringu totiž odštartoval, ale aj ukončil tohtoročnú veľmi úspešnú sezónu. Teraz sa sem vrátil nie na rallycross, ale na rally.

Tibor Szabosi;c30i1649-11.jpg

„Bol som na Auto Show už minulý rok a musím povedať, že sa mi toto podujatie naozaj páčilo, preto som tu opäť. Je to totiž jediné podujatie, v rámci ktorého je možné do môjho pretekárskeho auta zobrať aj spolujazdca. Mám tak možnosť ukázať moju „prácu" aj partnerom Pospíchal Teamu, či kamarátom, ktorí mi počas celého roku pomáhajú. V piatok som v rámci testovania povozil množstvo ľudí, v sobotu som si poriadne užil súťaž. Je síce pravda, že pred prvou rýchlostnou skúškou mi začalo dymiť spod kapoty môjho Volkswagenu Polo TDi, ale veľmi rýchle som zistil, že to boli káble od prídavného čerpadla vodnej pumpy, tak som ho rýchle odpojil a išiel som iba na sériovú pumpu. Našťastie bolo dosť chladno, tak to stačilo. Priznám sa, že som dosť tŕpol či auto vydrží, na rallycrosse totiž jazdíme menej kilometrov. Všetko však držalo a mne sa podarilo vybojovať tretie miesto v triede 5 a dvadsiate štvrté absolútne, čo si myslím medzi svorkou rally jazdcov s podstatne silnejšími autami nebol úplne zlý výkon. V závere podujatia ma navyše potešila rýchlostná skúška, ktorú sme všetci jazdili ako exhibičnú. Nemuseli sme pozerať na dosiahnutý čas, mohli sme zabaviť nielen seba, ale aj prítomných divákov. Rád by som sa za možnosť jazdiť na Auto Show poďakoval všetkým partnerom, mechanikom, rodine a kamarátom. Bol to nádherný záver sezóny," opísal Auto Show Miro Pospíchal.

Tibor Szabosi;c30i2571-7.jpg

V tomto momente už Pospíchal Team môže spokojne odstaviť vozidlo Volkswagen Polo TDi do tímových dielní, kde bude čakať na zimnú údržbu a prípravu na nasledujúcu sezónu, ktorá odštartuje už v mesiaci marec 2018. Miro Pospíchal ako jazdec si medzitým musí naplánovať ešte zopár sviatočných večerov, v rámci ktorých si prevezme ocenenia za dosiahnuté úspechy.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri