Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Miro Konôpka v Abú Dhabí dvakrát piaty

Sunday, 12. 02. 2017 - 21:45, Public relations   

Miro Konôpka v Abú Dhabí dvakrát piaty

Automobilový pretekár Miro Konôpka v rámci prípravy na 24h Le Mans nezaháľa. Počas tohto vílkendu bol na štarte prvého ročníka nového seriálu Lamborghini Supertrofeo Middle East. Na okruhu Formuly 1 Yas Marina v Abú Dhabí obsadil v oboch jazdách v sobotu aj v nedeľu zhodne 5. miesto v najviac obsadenej triede AM.

by2a8347.jpg

Miro Konôpka s tímom ARC Bratislava vlani jazdil vo vozidle Lamborghini Huracán GT3 celú sezónu v Blancpain Endurance Series. V pohárovej verzii Huracán Supertrofeo plánuje odjazdiť celý blízkovýchodný pohár tejto značky. Chce sa tak udržať v kondícii pred začiatkom sezóny, ktorá vyvrcholí v lete jeho tretím štartom na 24h Le Mans.

by2a8388.jpg

„Celú zimu som jazdil na prototypoch LM P3 a prechod na vozidlo GT nebol až taký jednoduchý, ako som si myslel," povedal po pretekoch v Spojených arabských emirátoch Miro Konôpka. „Najrýchlejšie kolo som zajazdil až na konci druhých pretekov. V sobotu sme sa trápili s brzdami, stále sa blokovalo ABS, menili sme brzdové valčeky, takže v nedeľu som hľadal nové brzdné body. Ale auto napokon fungovalo perfektne. V druhej jazde som bojoval o 3. miesto, no skončil som v sekunde za stupňami víťazov. Pri povinnej zastávke v boxe ešte dosť strácame, vždy to potom musím na trati doháňať. Ale sme v tejto sérii nováčikovia a beriem to ako prípravu na európsku časť sezóny. Už o týždeň ideme 2. kolo v Dubaji. Verím, že to budú rovnako skvelé preteky ako v Abú Dhabí."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri