Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Miro Konôpka s dvoma víťazstvami na Hungaroringu

Thursday, 02. 05. 2013 - 09:43, Martin Trenkler   

Miro Konôpka s dvoma víťazstvami na Hungaroringu

Automobilový pretekár Miro Konôpka a jeho tím ARC Bratislava má za sebou prvé kolo Medzinárodných Majstrovstiev Slovenskej republiky pretekov automobilov na okruhu (MM SR PAO), započítavaných do FIA CEZ Trophy. Na maďarskom okruhu Hungaroring to dopadlo naozaj veľmi slušne. V oboch šprintoch nenašiel Miro Konôpka premožiteľa a po pekných súbojoch na trati sa tešil z dvoch zaslúžených prvenstiev.

„V tejto sezone bojujeme na viacerých frontoch, a preto sme museli oprášiť všetko, čo máme v garáži. Konkurencia urobila poriadny krok vpred, na Slovensku pribudlo 5 nových vozidiel kategórie GT3, jazdci pristupujú k pretekom veľmi poctivo, veľa testujú pod dozorom profesionálov a skutočne urobili veľký výkonnostný skok. Sme realisti, naša technika je už zastaraná a v tomto roku bude obhájenie pozícií asi ťažké. Ekonomická situácia je aká je, opustil nás aj posledný silný sponzor, tak uvidíme ako sa to vyvinie. V šprintových pretekoch sme oprášili náš Saleen, ktorý začal svoju štrnástu sezónu. A naša „babička" sa nám odvďačila za našu láskavú starostlivosť. V prvých pretekoch sa mi už na štarte podarilo predbehnúť Pagani Zonta A.Herbecka a udržať si náskok až do cieľa. Druhé preteky boli oveľa zaujímavejšie. Maďarskí usporiadateľ povolil štart prototypov D5 s našou triedou D4, hoci je to v predpisoch FIA CEZ vyslovene zakázané. Hneď po štarte vznikla veľká kolízia medzi Radicalom a dvomi vozidlami GT a preteky boli neutralizované na dlhšiu dobu Safety carom. Po reštarte som dostal drive-through - ako vždy za posledné roky v Maďarsku - a po absolvovaní som vyšiel na trať šiesty. V priebehu zostávajúcich 4 kôl sa mi podarilo predbehnúť súperov a vyhrať . Som spokojný, že sa mi podarilo na Hungaroringu dvakrát počuť slovenskú hymnu, tiež ako šéf okruhovej komisie som mal radosť s pekného štartového poľa, veď vidieť na štarte 5 nových Ferrari 458 Italia, BMW Alpina, 2 Mercedesy SLS, 4 vozidlá Porsche, Pagani Zonda, to je ozaj pekný pohľad," hovoril v cieli spokojný 51-ročný pretekár.

dsc-7876-1.jpg

Do vytrvalostných pretekov, ktoré sa v MM SR idú na dve hodiny s povinným striedaním jazdcov, odštartoval tím ARC Bratislava s Porsche 997 GT3. Posádka Miro Konôpka-Maťo Konôpka však musela z 1. miesta odstúpiť po poruche prevodovky. Miro Konôpka je realista:" Na štarte vytrvalosti to bola veľká lotéria, lebo chvíľu pršalo, chvíľu nie. Podarilo sa mi hneď v prvom kole predbehnúť obe Ferrari GT3 teamu Men´x a viedol som pred štvoricou vozidiel Ferrari. Bohužiaľ, v polovici môjho stintu odišla prevodovka a tak sa preteky stali „festivalom" Ferrari. Verím, že na RedBullringu to bude ešte zaujímavejšie, lebo ideme preteky spoločne s rakúskym šampionátom GT a pribudnú ďalšie pekné GT3."

Druhé kolo FIA CEZ Trophy a MM SR PAO sa na rakúskom Red Bull Ringu pôjde 12. mája.

fryb5058.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri