Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Miro Konôpka na Veľkej cene SR na Ligieri z Le Mans

Monday, 14. 08. 2017 - 17:55, Public relations   

Miro Konôpka na Veľkej cene SR na Ligieri z Le Mans

Skvelá správa pre všetkých fanúšikov motoristického športu prichádza z dielne tímu ARC Bratislava. Na tohtotýždňovej Veľkej cene SR na Slovakia Ringu odštartuje Miro Konôpka s prototypom LMP2 Ligier JS P217 Gibson. Ide o presne to vozidlo, s ktorým v júni dokončil slávnu 24-hodinovku Le Mans. Unikátny stroj s hlučným 600-koňovým osemvalcom sa postaví na štart šprintových pretekov v najvyššej kategórii D4+2000, pričom bude klasifikovaný v D5 ESET Medzinárodných Majstrovstiev Slovenskej republiky.

by2a8733.jpg

Miro Konôpka túto sezónu obetoval štartu v Le Mans, a tak mu nejde o body do MM SR či ESET V4 Cup. „Aj preto sme sa rozhodli prísť na Slovakia Ring s našim Ondrejom," vysvetľuje Konôpka, prečo sa na štart postaví práve s prototypom LMP2, pokrsteným na Ondreja. „Chceme sa takto poďakovať fanúšikom na Slovensku i v okolitých krajinách, že nám držali palce. Nie každý mal možnosť ísť sa pozrieť do Le Mans, aby tieto stroje videl na vlastné oči. A tak po rokoch, keď som na vrcholnom domácom podujatí štartoval s vozidlami GT1, GT3 či GTC, vykúšam si Divíziu D5 v MM SR určenú pre prototypy a siluety. Nejde o výsledok, veď obhajova vlaňajších titulov je už stratená. Ale na VC SR nesmie chýbať žiadny slovenský jazdec a ja sa na Slovakia Ring veľmi teším. Verím, že diváci budú mať pekný zážitok."

Ligier v typických farbách tímu ARC Bratislava sa o ten zážitok na trati určite postará. Veď pri testovaní na 24h Le Mans tu dosahoval rýchlosť cez 300 km/h na cieľovej rovinke. A v superrýchlej zákrute 2 dosahuje toto aerodynamicky mimoriadne efektívne auto rýchlosť približne 270 km/h. A to už je naozaj údaj z ríše snov. Časy na kolo by sa mali dostať k hranici 1:50 min, takže možno uvidíme aj najrýchlejšie preteky VC SR v histórii.

re-mae-1699.jpg

Okrem prototypu LMP2 postaví ARC Bratislava na štart aj dva Lamborghini Huracán Super Trofeo. V šprintoch v jednom z nich pôjde Matej Konôpka. Vo vytrvalostnej dvojhodinovke v sobotu podvečer pribudne aj ďalší: budú sa v nich budú striedať Miro Konôpka s Andym Studeničom a Maťo Konôpka so Zdenom Mikuláškom.

Voľné tréningy pred VC SR sú na programe v piatok. Dvoje šprintových pretekov na 10 kôl aj so slovenských Ligierom sa pôjde v sobotu a v nedeľu tesne po poludní. Jazdcov ARC Bratislava budete môcť stretnúť aj na nedeľňajšej autogramiáde.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri