Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Mini Rally korisťou Takáča

Saturday, 02. 05. 2015 - 21:55, Public relations   

Mini Rally korisťou Takáča

Na mestskej rýchlostnej skúške v Ľuboticiach to vrelo ešte pred tým, než na trať vyrazil Drotár, Grzyb alebo Béreš. Prednosť dostali nadšenci a diváci sa mali na čo pozerať.
Organizátori Rally Prešov urobili ústretový krok k súťažiacim, ktorí disponujú malými rozpočtami. Prvú časť súťaže mohol absolvovať prakticky každý, kto mal auto aspoň so základnými bezpečnostnými prvkami.

Teda s pretekárskymi sedadlami či ochranným rámom.
V rámci 1. Mini Rally Prešov odštartovalo 54 posádok, ktorých harmonogram obsahoval jednu zoznamovaciu a dve merané jazdy na okruhu v Ľuboticiach. V rámci oboch rýchlostných skúšok okrúžili štyri kolá - rovnako ako neskôr účastníci majstrovstiev Slovenska a Slovenského Rally Pohára. Dokopy prešli bezmála 13 ostrých kilometrov.
Organizátori pre 1. Mini Rally Prešov pripravili samostatnú servisnú zónu blízko štartu a cieľa, takže prejazdové kilometre vlastne ani neexistovali.

Motivácia niektorých posádok bola naozaj veľká. Diváci videli niekoľko takzvaných „krízoviek" a nie každý spolujazdec narátal správny počet kôl. Našli sa takí, ktorí odjazdili o okruh menej i takí, ktorým sa na trati páčilo a zdržali sa dlhšie.
Miestami popŕchalo a na ceste sa vytvoril šmykľavý film z prachu a vody.
„Išlo sa mi dobre, bola to zábava. Škoda, že po trati jazdilo naraz veľa áut, takže sme sa navzájom dobiehavali. Inak super zábavka," povedal jeden z najskúsenejších jazdcov v štartovom poli, Peter Danielis. „Milujem tento okruh. Sme tu doma, takže to poznáme. Super sa šmýka. Podarilo sa nám na krátko okruhu predbehnúť dve autá, takže je to úžasné," kontroval Bekeč.

Najrýchlejší súčet časov

1. Tomáš Takač - František Ronto (Audi S2) 9:46,667 min
2. Peter Danielis - Adriana Marinecová (Seat Ibiza) + 23,794
3. Dušan Lipták - Jozef Dobis (Subaru Impreza WRX) + 27,360
4. Ján Barica - Ján Barica jr. (Subaru Impreza) + 27,820
5. Tibor Kovacs - Branislav Novotný (Subaru Impreza RA) + 29,852

Tlačové stredisko, 22. Rally Prešov

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri