Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Minarovič platil v Prešove nováčikovskú daň

Monday, 01. 05. 2017 - 08:36, Ľuboš Kašický   

Minarovič platil v Prešove nováčikovskú daň

Druhé podujatie sezóny Majstrovstiev Slovenska v rely, ktorý sa počas víkendu jazdilo v Prešove, bolo pre novú posádku Subaru Komárno Rally Teamu zároveň len druhým štartom v majstráku.

 

Tomáš Minarovič a Róbert Baran si na seba už zvykajú a v Prešove chceli zajazdiť ešte lepšie, ako v Rožňave, kde museli predčasne skončiť pre poruchu motora.  Tím vymenil motor a absolvoval prípravné testy, aby mohol čo najlepšie obstáť v silne obsadenej triede 3. „Do prípravy sme dali všetko. Tím tvrdo pracoval a verím v pekný výsledok," tešil na Prešov Tomáš Minarovič.

Trate prešovskej rely sú však vždy mimoriadne náročné a zradné. Tretí meraný úsek tentoraz museli dokonca skrátiť potom, čo krátky šotolinový úsek doslova rozbahnilo premenlivé počasie. „Myslím, že to bolo správne rozhodnutie," súhlasil aj Tomáš. „Vyzeralo to ako vazelina. Bolo tam tak klzko, že auto nechcelo ani zatáčať." Zlomovým úsekom sa tak stala prvá ereska na Cemjate. Úzka rýchla asfaltka pomedzi stromy lesného parku bola vďaka popadanému lístiu a naťahanému blatu extrémne šmykľavá a zradná.

mina02.jpg

„Hneď od štartu sme sa do toho pustili naplno," opisuje Tomáš. „Už v tretej zákrute sme však na rovnakom mieste, ako pred nami Martin Koči, vytočili hodiny. Museli sme cúvať a otáčať sa, čo nás stálo asi tridsať sekúnd. Ukázalo sa, že sme do prvej sekcie nezvolili správne gumy. Verili sme, že to bude suchšie a obuli sme stredné slicky. Na Cemjate však bolo stále mokro a veľmi šmýkľavo."

mp-ik8a0099-po.jpg

Aj napriek „vytočenému úvodu" však Tomáš pokračoval v nasadenom tempe a v nasledujúcich úsekoch, ktoré boli už na suchom asfalte, sa snažil doťahovať získanú stratu. „Naše subaru je silné v technických pasážach, no na rovnejších rýchlych úsekoch nám mitsubishi trochu odskakovalo," vysvetľuje Minarovič. Napriek tomu si však chlapci z komárnianckeho tímu svoju pozíciu začali vylepšovať.

mp-ik8a0104-po.jpg

Súťaž bola rozdelená na dve sekcie a ešte v závere tej prvej sa znova jazdila Cemjata 2. A práve tu sa lámal chlieb. „Po rovinke nasledovala slabá ľavá trojka, ktorú zatvárala prudšia zákruta päť. Na trojke som trochu pribrzdil a potom som postupne pridával do rýchlej päťky. Tu nás však šmýkalo a skĺzli sme sa na blate a lístí do priekopy. Nebola to žiadna vážna havária, no nemohli sme sa dostať naspäť na trať a súťaž pre nás, žiaľ, predčasne skončila," opisoval Minarovič, ktorý znova ukázal, že mu rýchlosť nechýba. Ako to však už býva, aj on musí platiť nováčikovskú daň. „Mrzí ma to, lebo celý tím poctivo drel na príprave a my sme súťaž nedokončili. Chcem sa preto poďakovať celému tímu a KM Racingu za podporu a energiu, ktorú mi dáva. Veľmi si to vážim a verím, že to pretavím do výsledkov," dokončil smutne Tomáš Minarovič.

Ďalšou súťažou, ktorú Subaru Komárno Rally Team absolvuje v rámci MSR 2017 je teraz Rally Tatry, ktorá je na programe 26.-27.mája v okolí Popradu.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri