Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Miloňov šternberský reprezentačný víkend

Wednesday, 12. 10. 2016 - 10:20, Public relations   

Miloňov šternberský reprezentačný víkend

Slovenská kopcová sezóna síce už skončila, teraz však prišiel čas na reprezentáciu Slovenska. A presne takúto si po prvýkrát na vlastnej koži vyskúšal aj Ján Miloň a Jantár Team.

 

Tibor Szabosi;c30i9013-1.jpg

Podujatie Hill Climb Masters je podujatie, ktorým FIA chce prezentovať disciplínu preteky automobilov do vrchu. Prvý ročník sa konal pred dvomi rokmi v Luxemburgu, teraz sa zišli najlepší európsky kopcoví jazdci v susednom Šternberku. Samozrejme nechýbalo ani Slovensko so svojou reprezentáciou, ktorej členom bol aj Ján Miloň.

Tibor Szabosi;c30i7230-1.jpg

„Reprezentácia Slovenska je pre mňa niečo úplne nové, keďže je to prvýkrát. Mne sa to páči, je tu množstvo vozidiel a jazdcov s ktorými sa bežne na pretekoch nestretávame. Je tu zastúpenie krajín celej Európy, je to neskutočné a som rád, že toho môžem byť súčasťou," povedal v úvode pretekov Ján Miloň.

Tibor Szabosi;c30i6840-1.jpg

Tak ako Ján Miloň už povedal, v Šternberku v rámci podujatia FIA Hill Climb Masters 2016 mali diváci možnosť sledovať celkovo 111 jazdcov z celej Európy, vrátane Angličanov, ktorí sa z dôvodu ich vlastných predpisov európskeho seriálu pretekov automobilov do vrchu nezúčastňujú. Navyše v Šternberku na skrátenej trati, ktorá mala rovných 3333 metrov bojovali jednotlivé krajiny aj v rámci Nations Cupu, čo ako už samotný názov napovedá, bola súťaž družstiev jednotlivých krajín. V tejto súťaž sa predstavilo 14 družstiev, pričom práve slovenská reprezentácia túto súťaž vyhrala. Výkony celej našej reprezentácie boli nielen neskutočne vyrovnané, ale zároveň všetci jazdci, vrátane Jána Miloňa dosahovali výborné časy v jednotlivých jazdách, pričom sa im havárie úspešne vyhýbali. Až na Jána Miloňa, ktorý svoju Škodu Fabia WRC trochu poznačil pri poslednom zvoze pretekárskych vozidiel.

Tibor Szabosi;c30i9380-1.jpg

„Celé preteky boli fantastické. Ako som už spomínal, účasť najlepších európskych jazdcov, nádherné vozidlá, výborná organizácia, množstvo divákov, o všetko sme si rámci FIA Hill Climb Masters mohli dosýta užiť. Nádherné bolo aj predstavenie jednotlivých účastníkov na šternberskom námestí na ktoré v živote nezabudnem. Žiaľ pre m§a preteky skončili aj drobným šrámom na aute, keď pri poslednom zvoze nám diváci doslova skákali pred autá, zastavovali nás, fotili sa s nami a aplaudovali. Bohužiaľ, keď už nás traťoví komisári popoháňali aby sme šli rýchlejšie, mne pred auto skočili na poslednú chvíľu dvaja diváci a ja som nemal inú možnosť iba strhnúť volant a pri tom som trochu poškriabal Škodu Fabia WRC o zvodidlá. Nevadí, aj o tom sú preteky. Musím povedať, že som si reprezentáciu Slovenska nádherne užil a ak sa niečo podobné niekedy v budúcnosti bude opakovať určite sa zúčastním," ukončil rozprávanie Ján Miloň.

Jantár Team, Miro Majláth

Tibor Szabosi;c30i6698-2.jpg

jantar-team-partner-web-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri