Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Milan Rýzek – kto je to?

Wednesday, 15. 04. 2009 - 00:57, Vladimír Miklóšik   

Milan Rýzek – kto je to?Takáto otázka skrsne v mysli mnohých, avšak tí s lepšou pamäťou si určite spomenú, kto preháňal buginy pod slovenskou reprezentačnou vlajkou ani nie tak dávno…

Otázky sme však položili juniorovi, který sa v súčasnosti orientuje na preteky automobilov do vrchu.

Ako sa Ti podarilo ukončiť sezónu 2008?
Minuloročnú sezónu sme ukončili nad naše očakávania, keď sme si KWBT East vyjazdili v kubatúre E1 nad 2000 4. miesto. Ale viete ako to je, chýbalo nám pár bodíkov, do tretieho…. Nie, sme spokojní s našou premiérovou sezónou !

Tibor Szabosi;1t1u8163.jpg

Čo považuješ za jej najväčší úspech?
Určite naším najväčším úspechom je prvé miesto z Bánoviec nad Bebravou, ktoré výrazne pomohlo v celkovom bodovaní.

Tibor Szabosi;img_1871.jpg

Aké máš jazdecké plány v sezóne 2009 – preteky, team, seriály, obľúbený kopec ?
Mojím najväčším plánom v tejto sezóne sú štátnicové skúšky na Trnavskej univerzite, ktorým podriadim všetko. Ale po štátniciach chceme odjazdiť druhú polovicu sezóny a troška potrápiť súperov v Berg-Trophy. Určite pôjdeme za náš dvorný tím o.z. Autocross 3R Prietrž, ktorý nám vytvára priestor na pretekanie… Trošku nás mrzí, že na budúcu sezónu nestihneme naše obľúbené kopce v Bánovciach nad Bebravou a super zorganizovaný funny pretek vo Vsetíne, na ktorý máme všetci príjemné spomienky...

Tibor Szabosi;1t1u8443.jpg


Pochádzaš zo známeho motoristického rodu, Tvoj tatko je dodnes významným členom Tvojho teamu. Čo je pre Teba zaujímavejšie – vrchy alebo autocross ?

To je náročná otázka. Naša rodina má skúsenosti od rallye, cez autokros až po kopce. Otec bol významným Slovenským autorokrosovým reprezentatom. Od svojich pätnástich rokov som jazdil na 300 koňovej bugine, ktorá mi dala veľmi veľa skúseností. V roku 2003 som sa stal majstrom SR v najsilnejšej kubatúre D3-4000. Po trojročnej prestávke som sa vrátil do pretekárskeho auta na kopcoch. Autokros je kontaktný šport a určite adrenalínovejší. Kopce sú pohodovejšie s väčším počtom súperov a lepšou atmosférou bez nejakých významnejších komunikačných bariér. Obe disciplíny majú veľa do seba!

Tibor Szabosi;img_1045.jpg

Tvoj Fiat Coupé Turbo sme zahliadli v inzertných rubrikách – je na predaj. Aké budú zmeny do sezóny 2009 čo sa týka techniky ?

Fiat máme stále v garáži a je z veľkej časti prepracovaný, odľahčený a hlavne zrýchlený! Minuloročnú sezónu som sa učil ako sa správať na kopcoch, osvojiť si jazdu na asfalte. Však našou víziou do budúcnosti je opäť vrátiť sa do monopostu. Pevne verím, že už túto sezónu sa nám podarí kúpiť formulu, ale akú, to nechám ešte chvíľu pod rúškom tajomstva.

Tibor Szabosi;1t1u8714.jpg

Keby si chytil zlatú rybku, aký motoristický sen by Ti mala splniť ?
Raz by som sa chcel stať profesionálnym pretekárom vo veľkom tíme.... škoda, že nechytám rybky... radšej volant.






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri