Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Mikkelsen čaká na homologizáciu nového Pola WRC 2017

Thursday, 26. 01. 2017 - 19:19, Ľuboš Kašický   

Mikkelsen čaká na homologizáciu nového Pola WRC 2017

Víťaz poslednej vlaňajšej súťaže WRC v Austrálii stále nevie na čom bude jazdiť v tejto sezóne. Stále verí v privátne Polo, no alternatívou je aj Škoda.

Po tom, čo sa nórskemu pretekárovi neušlo miesto v žiadnom továrenskom tíme, sa Mikkelsen v úvode sezóny vrátil do Škody Motorsport, ktorá mu pomohla dorásť do majstrovskej úrovne. Na novej Fabii R5 v Monte Carle štartoval spolu s Kopeckým a doviezli víťazný dabl vo WRC2. Nór má však logicky vyššie ambície.

msport-skoda.jpg

„Mojim cieľom je nájsť si miesto v továrenskom tíme na sezónu 2018 a znova bojovať o majstrovský titul," vraví Andreas Mikkelsen. „Podľa všetkého by som v tejto sezóne mal odjazdiť minimálne tri súťaže na novom Pole WRC 2017. Mali sme s ním vyštartovať už vo Švédsku, no auto nemá homologizáciu a vyzerá to, že najskôr to bude v Portugalsku (19.-21. mája). Veľa som na tomto aute testoval a som presvedčený o jeho konkurencieschopnosti. Kým ho však homologizujú a pripravia, tak si musím nájsť sponzorov."

mikkelsen16a.jpg

Mikkelsen si auto plánuje prenajímať, pretože v koncerne VW pochopili, že na prenájmoch nového súťažného Pola môžu niečo zarobiť a kompenzovať náklady, ktoré vložili do jeho vývoja. Ako vieme, tak Mikkelsen rozhodne nie je jediný záujemca. Celý proces svojim záujmom naštartoval Nasser Al-Attyiah, ktorý tiež čaká na toto auto. Lenže čo, ak nový VW Polo WRC 2017 nedostane homologizáciu? „Som otvorený pokračovať v sezóne so Škodou," priznáva Andreas Mikkelsen.

mikkelsen16b.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri