Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Miki Čambal predviedol v Zaluži výborný výkon

Wednesday, 17. 05. 2017 - 08:20, Public relations   

Miki Čambal predviedol v Zaluži výborný výkon

Spojenie Mojmíra Čambala s novým Citroënom Saxo začína veľmi dobre fungovať. Výkon, ktorý podal v nedeľu v poľskej Zaluži svedčí o tom, že si s autom už dokonale rozumie.

Po rakúskom Rechbergu, kde sa Miki Čambal premiérovo predstavil v rámci slovenského kopcového šampionátu v spolupráci s novým Citroënom Saxo, odštartovalo druhé a tretie kolo Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov v Poľsku, pri meste Zaluž. Samozrejme na štarte nechýbal ani Miki, pričom na tunajšej trati si užil ďalšiu premiéru.

Tibor Szabosi;c30i1142-4.jpg

Sobotňajšie dve tréningové jazdy vďaka poriadne mokrému počasiu nemohli veľa napovedať o tom, ako na tom Miki pri porovnaní so súpermi bude. Neustále sa meniace podmienky, dokonca hmla na trati nepriali dobrým časom. „Dnešok bol doslova utrpenie. Chvíľu pršalo, potom zase vyšlo slnko, navyše na trati bolo množstvo nečistoty. Pred poslednou jazdou trať obschla, tak sme volili slicky, no na štarte začalo pršať a s takýmto obutím sa v daždi ide neskutočne ťažko. Pred cieľom bola dokonca hmla. Tak pomaly som ešte asi nikdy nešiel," opísal sobotňajšie podmienky Miki Čambal.

Tibor Szabosi;c30i0449-3.jpg

V nedeľu sa počasie umúdrilo, už od rána na trať zasvietilo slnko a táto konečne poriadne vyschla. Podmienky síce neboli úplne ideálne, keďže špina a množstvo oleja z niektorých vozidiel sa organizátorovi nepodarilo úspešne odstrániť, jazdiť sa však už predsa len dalo viac v pohode. Už v prvej súťažnej jazde Miki dokázal, že Citroën Saxo, s ktorým sme v minulosti mali možnosť sledovať na kopcových tratiach Nitrana Ota Hrobu, mu dokonale sadol. Jeho dosiahnutý čas bol totiž o viac ako dve a pol sekundy lepší ako Otov čas z minulosti za rovnakých poveternostných podmienok. Druhá jazda bola iba o necelú sekundu pomalšia, napriek tomu si Miki odviezol domov poháre za dve prvé miesta v triede, ale aj deviate miesto absolútne, pričom za svojim chrbtom nechal aj niekoľko podstatne silnejších vozidiel.

Tibor Szabosi;c30i2436-5.jpg

„Nedeľa bola fantastická. Musím zložiť pochvalu stvoriteľovi tohto auta, je fakt výborné. My sme si ho s mojim mechanikom Mikim Borovským ešte trochu upravili na mňa a vyplatilo sa. Rád by som poďakoval všetkým, ktorí ma podporujú a samozrejme rodine, ktorej doma počas pretekov určite chýbam," dodal spokojný Miki Čambal.

Tibor Szabosi;c30i1968-4.jpg

Slovenské majstrovstvá pretekov automobilov do vrchu pokračujú štvrtým a piatym kolom už počas nadchádzajúceho víkendu podujatím Mori sup Jahodná v Košiciach.

Tibor Szabosi;c30i1584-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri