Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Miki Čambal po dlhej dobe opäť na pretekoch a hneď úspešne

Wednesday, 20. 07. 2016 - 15:05, Public relations   

Miki Čambal po dlhej dobe opäť na pretekoch a hneď úspešne

Minuloročného víťaza triedy NP2 v rámci Slovenského kopcového pohára, Mojmíra Čambala sme v tomto roku na pretekoch ešte nevideli. Objavil sa až na Dobšinskom kopci.

 

Tibor Szabosi;gh7p7303-1.jpg

„Dlhá, viac ako desať mesiacov dlhá prestávka bola v mojom prípade vynútená. Najskôr to bola zima, keď nemáme preteky, potom prišla operácia kolena a následná rehabilitácia, ktorá pravdu poviem trvala dlhšie ako som si predstavoval. Našťastie sme medzitým sme spolu s mojim mechanikom Mikulášom Borovským pripravovali auto, ktoré dostalo nielen nové šaty, ale aj elektroniku a zdá sa, že by malo fungovať ešte lepšie ako predtým," vysvetlil dôvod neúčasti na pretekoch Miki Čambal.

Tibor Szabosi;c30i1773-2.jpg

Prvé preteky tak absolvoval Miki v tohtoročnej sezóne na Dobšinskom kopci, podujatí, ktoré je ako jediné slovenské zaradené do seriálu majstrovstiev Európy. V rámci neho bojovali proti sebe aj jazdci zaradení do seriálu Slovenský okruhový pohár. Medzi nimi s Citroënom Saxo aj Mojmír Čambal.

Tibor Szabosi;gh7p7308-3.jpg

Napriek neustálemu dažďu, ktorý tohto roku doslova opantal Dobšinský kopec, už v tréningoch jazdil Miki výborné časy a jednoznačne dal tak všetkým súperom najavo, že to s víťazstvom v triede NP2 myslí vážne. Nakoniec jeho snaha dopadla ešte lepšie, keď ku víťazstvu v triede pripojil aj pohár za tretie miesto absolútneho poradia v Slovenskom kopcovom pohári na Dobšinskom kopci.

Tibor Szabosi;gh7p6728-6.jpg

„Dosiahnuté časy a umiestnenia ma naozaj potešili. Zdá sa, že auto funguje perfektne, za čo patrí vďaka môjmu mechanikovi. Myslím si, že po desať mesačnej pauze sa mi podarilo predviesť dobrý výkon. Už sa neviem dočkať ďalších pretekov," zhodnotil po pretekoch v Dobšinej Miki Čambal, ktorý ani dlho čakať na ďalšie preteky nemusí. Tie sa totiž budú konať už o dva týždne po Dobšinej, tento krát sa však kopciari stretnú na Jankovom vŕšku.

Miro Majláth

Tibor Szabosi;gh7p8599-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri