Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Miki Čambal druhým najrýchlejším slovenským kopciarom

Friday, 15. 09. 2023 - 16:57, Miroslav Majláth   

Miki Čambal druhým najrýchlejším slovenským kopciarom

A je to potvrdené. Miki Čambal sa stal v sezóne 2023 druhým najrýchlejším Slovákom v absolútnom poradí a zároveň aj najrýchlejším jazdcom v takzvaných plechových autách.

 

Tibor Szabosi;asf-0697-7.jpg

Finálový víkend seriálov Dynamax medzinárodných a národných Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2023, ktorý sa konal na podujatí PROFIN CAR Ostrá lúka už Miki v podstate ani nemusel absolvovať. V predstihu sa už totiž stal Majstrom Slovenska v skupine 3 medzinárodne a v triede 3a národne.

Tibor Szabosi;asf-4535-10.jpg

V hre bol však ešte majstrovský titul v kategórii 1, kde patria takzvané plechové vozidlá a čo Mikiho najviac lákalo, ale aj titul prvého vicemajstra Slovenska v absolútnom poradí. RS Team s Mikim Čambalom s vozidlom Hyundai i30N TCR sa tak postavili na štart aj na Ostrej lúke. Napriek faktu, že Miki potreboval tunajšie preteky viac-menej iba dojazdiť, nakoniec bral v sobotu tretie miesto v skupine a rovnaké aj v triede. V nedeľu svoju pozíciu o jednu priečku vylepšil.

Tibor Szabosi;asf76720-3.jpg

„Byť druhý absolútne v slovenskom šampionáte je pre mňa obrovský úspech. V medzinárodných majstrovstvách som vyhral kategóriu 1, čiže medzi plechovými autami. Kedysi túto kategóriu vyhrávali jazdci ako Igor Drotár, Jožko Béreš, či Věro Cvrček a dnes som tu ja. Je to pre mňa obrovské zadosťučinenie a mám z toho veľkú radosť. Verím tomu, že z mojich umiestnení budú mať radosť aj partneri RS Teamu, ktorým veľmi pekne ďakujem za podporu. Samozrejme veľká vďaka patrí mojim mechanikom a hlavne rodine, ktorá ma v tomto mojom snažení podporuje,“ zhodnotil Miki Čambal.

Tibor Szabosi;asf-6289-7.jpg

Tohtoročná kopcová sezóna je už síce nenávratne za nami, v iných disciplínach však sezóna ešte prebieha. Takže je možné, že Mikiho Čambala ešte za volantom pretekárskeho vozidla v tomto roku uvidíme. Ak nie, stretneme sa s ním pri oceňovaní najlepších jazdcov zo strany Slovenskej asociácie motoristického športu. A už dnes je jasné, že na odvoz množstva pohárov, ktoré si Miki z Nitry povezie bude asi potrebovať poriadne veľké auto.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri