Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Mercedesy znova najrýchlejšie. Kde je Ferrari?

Friday, 12. 05. 2017 - 15:51, Ľuboš Kašický   

Mercedesy znova najrýchlejšie. Kde je Ferrari?

Mercedes prepracoval svoje auto a bol suverénne najrýchlejší v úvodných tréningoch na GP Španielska. Milo prekvapil výkon monopostov Renault.


Kto očakával reakciu Mercedesu, na atak monopostov Ferrari v úvode sezóny, ten sa nemýlil. Strieborní do Barcelony priviezli najviac vylepšení auta zo všetkých a na trati sa ukázalo, že boli aj najefektívnejší. Hamilton s Bottasom zajazdili o 3-4 desatiny rýchlejšie na kolo, než Vettel s Raikkonenom a nasadili laťku na zvyšok víkendu.

fe02-7.jpg

Pirelli do Španielska doviezlo tri najtvrdšie zmesi, no druhý tréning ukázal, že aj najmäkšie softy vydržia polovicu pretekov. Nuž a to koriguje stratégie, ktoré môžeme očakávať v nedeľu. Predpokladalo sa totiž, že sa bude jazdiť na dve zastávky, no zdá sa, že prekvapiť by nemala ani stratégia jednej PIT STOP.

me03-1.jpg

Za Mercedesmi sa teda do pomyselného druhého radu dnes postavili obidve autá Ferrari. Redbully za nimi zaostali približne rovnako, ako červení za striebornými. Na úroveň redbullov sa však doťahuje Renault, čo je dobrý prísľubom na vyrovnanie stredu poľa. Trochu zaostávajú forceindie, no v piatok to nemusí nič znamenať (ale môže to aj naznačovať vnútorné rozpoloženie zo zlej situácie v tíme).

foi01-1.jpg

Dopoludnia Renault dal šancu zajazdiť si Sirotkinovi, ktorému predčasne odišiel motor. Horšie na tom bol však Alonso, ktorého mclaren-honda zadymil už po prvých desiatich minútach dnešných tréningov. Na trať sa potom domáci matador dostal až v druhom tréningu popoludní, no s najhorším časom.

me05-3.jpg

Príjemným počinom je uplatňovanie nového číslovania na monopostoch, kedy tímy majú zvoliť číslo, alebo skratku mena, aby diváci rýchlo poznali, kto sedí v aute. Po rokoch jazdenia v utajení máme teda zasa šancu poznať pilotov aj inak, než len podľa prilieb.

wi01-3.jpg

Zajtra pokračujeme dopoludnia tretím meraným tréningom a o druhej popoludní sa ukáže, či je Mercedes znova na koni, či len blafuje.

fp2-res-5.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri