Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Mercedes znova udrel!

Saturday, 13. 05. 2017 - 15:30, Ľuboš Kašický   

Mercedes znova udrel!

Kvalifikácia pravdy na katalánskom okruhu ukázala, že Mercedes je stále pánom situácie. Iba Vettel sa vklínim medzi Hamiltona a Bottasa. Raikkonen je štvrtý.

 

Do prvej veľkej ceny na domovskom európskom kontinente tímy nasadili nové balíky vylepšení a dobre známa trať mala definitívne ukázať rozloženie síl. Prakticky celé nové auto Mercedesu dokázalo kvalitu strieborných a Mercedes vyhral už svoju 77 pole position vo formule jeden (škoda, že nie Bottas, ktorý s týmto číslom štartuje). Pre Hamiltona je to 64 pole position.

me08-3.jpg

Rozhodovalo sa v dramatickom závere posledného kola. Pri prvom výjazde v úvode Q3 však Hamilton s Bottasom nasadili vysokú úroveň, ktorú už asi oni nedokázali atakovať. Ferrari kvalifikáciu zdramatizovalo medzičasmi, no v záverečnom sektore stratili cenné desatiny a nakoniec museli obaja červení piloti skloniť hlavu pred Mercedesom. „Najazdil som na tejto trati už množstvo kôl, no zasa som v rozhodujúcom kole trochu prebrzdil v poslednej šikane a to ma stále pole position," priznal Vettel, ktorý odštartuje zajtra z druhého miesta.

fe03q.jpg

„Tím nám pripravil perfektné auto," pochvaľoval si najrýchlejší chlapík dnešného dňa v Barcelone, Lewis Hamilton. „Prvé kolo sa mi vydarilo a to rozhodlo. Ďakujem za podporu fanúšikov, ktorí sem dorazili z britskými vlajkami." Angličanov kolega Bottas mal drobné starosti s motorom a vrátil sa k starému. S tretím miestom je však spokojný. Škoda, že Raikkonen na druhom ferrari nepritlačil plyn ešte viac a ostal "iba" na štvrtom mieste.

S motorom sa trápili aj vo Ferrari, keď pred kvalifikáciou (za dve hodiny!!!) kompletne vymenili motor na aute Sebastiana Vettela. Po výjazde dokonca všetkých vyľakal pokyn, aby Vettel zaroloval do depa. Nemec však ostal na trati a "prešteľoval" gombíky na volante. Nakoniec všetko dobre dopadlo a auto zabojovalo o pole position.

mcl03-1.jpg

Najpríjemnejším prekvapením kvalifikácie je výkon domáceho hrdinu Fernanda Alonsa. Tomu v piatok motor nedovolil absolvovať prvý tréning a nevyzeralo to rúžovo. McLaren-Honda sa však z toho dostal a dnes sa Alonso dokázal pretlačiť na fantastické siedme miesto na štarte! „Je to úžasné," radoval sa Španiel, ktorý ako soľ potrebuje povzbudivý výsledok. „Ďakujem fanúšikom za podporu. Pomáha mi to. Na tejto trati sa ťažko predbieha a treba udržať pozíciu. Tak uvidíme zajtra, či sa to podarí."

Redbully aj s novým vylepšeným balíkom stále zaostávajú za mercedesmi aj ferrari o približne pol sekundu, čo je veľkým sklamaním pre tím aj ich fanúšikov. Verstappen odštartuje zajtra piaty a Ricciardo šiesty. Prvú desiatku doplnili Perez na forceindia, Massa na williamse a nádejný Ocon s druhým autom forceindie.

q3-res-6.jpg

Zajtrajšie preteky štartujú o 14.00 nášho času a my si ich môžeme pozrieť na Sport2 a RTL.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri