Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Mercedes potvrdil Jamesa Allisona

Thursday, 16. 02. 2017 - 18:12, Ľuboš Kašický   

Mercedes potvrdil Jamesa Allisona

Skúsený Angličan, ktorý v lete dostal kopačky vo Ferrari sa vracia do špičkového tímu, aby ukázal „červeným", že sa mýlili.

Po polročnom odpočinku mimo autošport sa do F1 vracia bývalý technický riaditeľ Ferrari (predtým, Lotus, Renault), James Allison. Angličan sa s Maranellom nelúčil rád, no neúspech Taliani vždy presunú na niekoho iného. 28.júla 2016 preto Allison dostal kopačky.

V závere minulého roka však Rosbergov šokujúci koniec kariéry roztočil mlyny nielen v jazdeckom poli. Ak totiž Mercedes chcel Bottasa, tak musel ešte niečo prihodiť (keď už nedal zľavu na pohonné jednotky). Súčasťou dohody sa preto stal Paddy Lowe, ktorého Mercedes obetoval z miesta technického šéfa. Náhradou za Loweho sa stal skúsený James Allison.

fer-alison.jpg

Angličan sa vracia do F1 po polročnej prestávke, keď 28.júla 2016 dostal v Maranelle kopačky. Nechať však ladom skúseného odborníka, ktorý v F1 pôsobí už štvrťstoročie a technického riaditeľa zastával už v tímoch Renault, Lotus a Ferrari, by bol hriech. Mercedes teda vsadil na Allisona, ktorý bude šéfovať technickému oddeleniu vrátane jeho bývalého kolegu z Ferrari Alda Costu (engineering director), Marka Ellisa (performence director), Roba Thomasa (chief operating officer) a Geoffa Willisa (technology director).

fer-allison.jpg

„Je pre mňa vzrušujúce vrátiť sa do F1," priznáva Angličan. „Zároveň je mi cťou, že o moje služby prejavil záujem najúspešnejší tím posledných rokov. Už sa neviem dočkať na okamih, keď sa budem môcť zapojiť do práce." James Allison nastupuje k 1.marcu 2017.

„Máme nesmierne skúsený tím na každej úrovni, čo dokladajú aj naše tri tituly šampiónov. Nebolo preto ľahké nájsť správneho človeka, ktorý svojou skúsenosťou doplní náš tím a bude zároveň inšpirovať mladších kolegov," nechal sa počuť Toto Wolff, šéfujúci Mercedesu.

Dodajme iba, že „strieborní" už majú auto pripravené a nový model W08 predstavia 23.februára na okruhu v Silverstone.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri