Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Mercedes bez súpera. Témou dňa je však Leclerc a Kimi

Friday, 29. 06. 2018 - 17:30, Ľuboš Kašický   

Mercedes bez súpera. Témou dňa je však Leclerc a Kimi

Úvodné tréningy na nadchádzajúcu veľkú cenu Rakúska dostali striebornú farbu, keď vylepšeným mercedesom nikto nestačí. Nudu na trati preto nahradzujú „zaručené správy" z paddocku.


V oboch piatkových meraných tréningoch pod hradom Spielberg zajazdil najrýchlejší čas Angličan Lewis Hamilton pred svojim tímovým kolegom v Mercedese, Fínom Valtteri Bottasom. Strieborní po vylepšení motora na Paul Ricard teraz na RedBull ring doviezli aj nové komponenty na auto a obaja piloti si ich len pochvaľujú.

me01-26.jpg

Naopak Vettel znova vyplakáva, že nevie nájsť správne nastavenie. Pritom za Hamiltonom zaostáva len o dve desatiny sekundy. Za mercedesmi a Vettelom sa následne zoradili obidva redbully a druhé ferrari s Kimi Räikkonenom. No a práve ten bol včera na tlačovke dosť na muške kolegov novinárov, ktorí z neho mámili vyjadrenie k fámam o jeho odchode z Maranella.

fe02-34.jpg

„Nezaťahujte ma do toho," bránil sa svojim spôsobom Kimi. „Aj tak si napíšete to, čo budete chcieť." Zákulisie totiž rozhýbala čerstvá „zaručená správa" o tom, že Charles Leclerc podpísal s tímom Ferrari dvojročnú zmluvu a od nasledujúcej sezóny vystrieda práve Räikkonena. Fín by zasa mohol ísť k McLarenu. „Áno, rozprával som s ľuďmi z McLarenu. Veď som za nich kedysi pretekal," zahováral Kimi.

fe01-46.jpg

Zmluva pre Leclerca by sa dala celkom pochopiť. Kimi je už dnes najstarším pilotom v štartovom poli a už sa od neho nečaká posun vpred. Naopak junior červených, Monačan Leclerc, má nielen rýchlosť, ale vie z auta vyťažiť maximum a voziť body. Toto je vraj hlavná devíza. Navyše nie je finančne tak náročný, ako mal byť Daniel Ricciardo, o ktorom Ferrari tiež uvažovalo. Podľa insidera by sme potvrdenie Leclerca mali dostať najneskôr na veľkej cene Belgicka, alebo Talianska.

mcl01-15.jpg

A čo Kimi? „Dvere má otvorené," netají šéf Toyoty vo WRC, Tommi Makinen. Kimi Räikkonen už vo WRC jazdil a po odchode z F1 je to logické pokračovanie kariéry. Každopádne dnes je toto všetko len na úrovni špekulácie.

sa02-5.jpg

Mimochodom italské médiá už predpovedajú, že na uvoľnené miesto po Leclerckovi do tímu Alfa Romeo Sauber bude smerovať Antonio Giovinazzi. Pre Alfu Romeo je to logická a výhodná voľba skúseného italského pilota.

res-fp2-9.jpg

Takže „krabice už začali poskakovať" a my budeme asi počúvať stále častejšie ďalšie „zaručené správy". Ešte predtým nás však čaká zajtrajšia kvalifikácia v Rakúsku, ktorá štartuje o 15-tej hodine, a v nedeľu o 15.10 hod. vyrazíme do deviatej veľkej ceny sezóny.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri