Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Menej ako sekunda delila od prvého pódiového umiestnenia

Saturday, 04. 05. 2013 - 12:29, Martin Trenkler   

Menej ako sekunda delila od prvého pódiového umiestnenia

Iba osem desatín sekundy delilo posádku Styllex motorsportu Martin Koči - Petr Starý so Škodou Fabia S2000 od pódiového umiestnenia prvého dňa dvadsiateho ročníka Rally Prešov.

Dva prejazdy troch rýchlostných skúšok o celkovej dĺžke 78,2 km rozdelili prvý deň prešovskej rally do dvoch sekcií. V oboch miešalo karty súťaže počasie, čo sa následne prenieslo do pneumatikovej lotérie. Intenzívne zmočená trať začala krátko pred štartom rýchle schnúť. Každou sekundou bola trať suchšia avšak pravdepodobnosť popoludňajšej búrky reálnejšia.

Jozef Pisch;1t1u7454-2.jpg

V prvej sekcii si posádka Styllex Motorsportu aj napriek nie ideálnemu nastaveniu podvozku vozidla a nie najšťastnejšej voľbe pneumatík trvale udržiavala štvrtú priečku. Počas servisu jazdec Martin Koči povedal: „Šli sme svoje tempo v mierne opatrnom režime" a po porade s týmom obul pre druhú sekciu intermediálky. Voľba pneumatík sa ukázala ideálna, podobne ako mäkšie nastavenie vozidla. Výsledky sa dostavili ihneď - v prvej rýchlostnej skúške druhej sekcie tretí a v nasledujúcej druhý najrýchlejší čas znamenali posun na tretiu pozíciu absolútneho poradia. V záverečnej časti posledného - šiesteho meraného úseku zlyhávalo riadenie, čo spôsobilo, že v cieli prvého dňa chýbalo na pódiové umiestnenie iba 0,8 sekundy. Petr Starý konštatoval:" Druhá sekcia sa nám išla v pohode. Asi sme mali jednu z najlepších volieb pneumatík. Mäkšie nastavenie bolo takmer ideálne. Nebyť poruchy v záverečných kilometroch, mohli sme byť na bedni.;"

Rally pokračuje v sobotu druhou etapou pozostávajúcou opäť zo šiestych rýchlostných skúšok, z toho dvoch okruhových.

Peter Sisák, Styllex Motorsport



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri