Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Melichárek absolútnym víťazom 42.Rally Košice

Saturday, 17. 09. 2016 - 09:33, Public relations   

Melichárek absolútnym víťazom 42.Rally Košice

Posledným podujatím v rámci tohtoročného slovenského rally šampionátu bola 42. Rally Košice. Jej absolútnymi víťazmi sa stala posádka Melico Racing Teamu, Jaroslav Melichárek a Jan Tománek jazdiaci na Forde Fiesta RS WRC.

Martin Paľov;ik8a4983-1.jpg

Na štart 42. Rally Košice nastupoval Melico Racing Team a Jaro Melichárek ešte v úlohe slovenského úradujúceho majstra. Práve súťaž v metropole východného Slovenska mu v minulom roku vyniesla prvý slovenský absolútny rally titul, ktorý získal spoločne s bratom Erikom. Toho však v tomto roku v Košiciach nahradil Jan Tománek, ktorého priaznivci rally súťaží poznajú ako špičkového navigátora, pričom práve jeho sme v minulosti mohli sledovať v spolupráci s Romanom Krestom a následne s Martinom Prokopom. Spoločne s nimi absolvoval nespočetne veľa podujatí nielen v rámci domácich majstrovstiev, ale aj v majstrovstvá sveta v rally.

Martin Paľov;ik8a5625.jpg

„Erik má po Rally Lubeník zdravotné problémy s chrbtom. Preto sme sa dohodli s Janom Tománkom na jeho záskoku. Som rád, že budem môcť spolupracovať so spolujazdcom, ktorý absolvoval množstvo svetových súťaží, ale v minulosti bol aj členom továrenského tímu. Verím, že si v aute budeme rozumieť a spolupráca bude obojstranne na vysokej úrovni," vysvetlil pred súťažou Jaro Melichárek dôvod zmeny spolujazdca.

Tibor Szabosi;c30i5061.jpg

Samotná Rally Košice sa v tomto roku konala na dvoch frontoch, pričom prvá etapa bola smerovaná do Rožňavy a jej okolia. Nielen na Jara s Janom tu čakali ťažké rýchlostné skúšky Štós a Uhorná, ktoré spoločne zvládli dobre, pričom problémom sa stali iba dva defekty, ktoré slovensko-českej posádke zabránili využiť naplno potenciál vozidla Ford Fiesta RS WRC. Chuť si napravili aspoň na poslednom úseku, ktorým bol mestský okruh v Rožňave. Po tomto víťaznom teste Jaro s Janom prenocovali na štvrtom mieste absolútneho poradia.

Tibor Szabosi;c30i3043.jpg

Na nedeľu pripravil organizátor rýchlostné skúšky konajúce sa v okolí mesta Košice. Tu už po druhej nedeľnej rýchlostnej skúške Jaro s Janom veľmi rýchle poskočili do vedenia celej súťaže. Keď následne k víťazstvu v druhom teste pridali aj ďalšie tri najrýchlejšie časy, bolo jasné, že víťazstvo udržia až do konca súťaže. Ich náskok pred najbližšími súpermi pritom v cieli činil až 39 sekúnd.

Tibor Szabosi;c30i5046-2.jpg

„V nedeľu to už bolo všetko špičkové. Defektová smola nás zdá sa opustila a my sme sa mohli sústrediť iba na jazdu. Som naozaj šťastný, že sa nám podarilo vyhrať Rally Košice, potešiť fanúšikov a dopriať si takúto radosť na konci sezóny," zhodnotil Jaro Melichárek po víťazstve v poslednom meranom úseku.

Melico Racing Team, Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri