Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Meeke víťazom kaktusovej rely!

Sunday, 12. 03. 2017 - 20:17, Ľuboš Kašický   

Meeke víťazom kaktusovej rely!

Po nevydarenom úvode sa Citroën konečne chopil úlohy favorita MS rely a na prvej šotoline porazil v priamom súboji svojich najväčších rivalov.

Víťazstvo na vlásku! Aj takto by sme mohli označiť prvé miesto Krisa Meeka v kaktusovej rely. Je to túžba bola väčšia, ako jeho nervy a po malom výlete medzi zaparkované autá (možno kontroloval, či ho niekto nepreparkoval) nakoniec predsalen trafil späť na trať a došiel do cieľa so stratou, ktorá znamenala víťazstvo.

Copyright manufacturer;al20170032331.jpg

Situácia nezvyčajná až komická, ak by sa tu nehralo o víťazstvo v súťaži MS. Na velíne Citroënu skameneli a neverili vlastným očiam. V závere poslednej rýchlostnej skúšky ich pilot, ktorý súťaž bezpečne viedol, vyletel z trate a poriadne zazmätkoval, kým sa vrátil späť. Do cieľa došiel s defektom a stratou 23,7s na víťaza eresky Neuvilla! Našťastie jeho predošlý náskok bol väčší a víťazstvo nestratil.

Copyright manufacturer;av2017003175.jpg

„Vyletel som z trate," neveril stále Meeke v cieli. „Som šťastný, šťastný chlapec. Je to určite jeden zo spôsobov, ako sa dá dokončiť rely. Mohli sme si to síce odpustiť, ale zvládli sme to," vtipkoval ešte stále v šoku čerstvý víťaz Meeke.

Copyright manufacturer;al20170032339.jpg

Všetci vieme, že najťažšie sú posledné kilometre. Zvlášť ak ide o víťazstvo. Tlak na hlavného favorita šampionátu je veľký a hoci ho Meeke popieral, tak niekde sa musel prejaviť. „Nemôžeme ich podceňovať. Ešte ukážu svoju silu," tvrdil pred Mexikom aj Malcolm Wilson, šéf tímu M-Sport.

Copyright manufacturer;al20170032319.jpg

Práve schopnosť uniesť tlak v rozhodujúcom momente však oddeľuje vynikajúcich športovcov od tých mimoriadnych, ktorí víťazia. Snáď sa Meeke dnes znova poučil, pretože okrem dramaticko-komického záveru predviedol v Mexiku výborný výkon a víťazstvo mu zaslúžene patrí. Udržal za sebou zúrivo dotierajúcu konkurenciu na čele s famóznym Ogierom a dokázal svoju extra triedu.

Rok trvala príprava Citroënu na nový útok na titul. Teraz je ten správny čas a už niet priestoru na chyby. Auto je pripravené perfektne. Tím pracuje na špičkovej úrovni a iba vlastné chyby ich môžu obrať o triumf. Pobaví nás Meeke ešte v tejto sezóne, alebo už bude ťahať rovno na titul?

Copyright manufacturer;al20170031723.jpg

Druhý zaslúžene skončil Ogier s Fiestou a doplnil sériu pódiových umiestnení pre M-Sport. Aj preto za prehupol do čela priebežného poradia cez Latvalu, ktorého toyota nebola dobre pripravená na vysoké teploty a nadmorskú výšku. Ktovie, možno ju pichol aj nejaký kaktus. Každopádne Latvala skončil až šiesty a Hänninen siedmy.

Copyright manufacturer;tgr-0093.jpg

Reputáciu si zachraňoval Belgičan Neuville, ktorý mal jasne zvíťaziť v Monaku aj Švédsku, no prvýkrát sa na bedňu postavil až v Amerike. Aj to len, ako tretí. Úspech Citroënu mal potvrdiť Lefebvre, no mladík to včera neustál a dnes už nebolo príliš čo zachraňovať. Došiel na pätnástom mieste, no v značkách bral aspoň bod za desiate miesto.

Copyright manufacturer;2017mexico-sv-283.jpg

V riedkom štartovom poli WRC2 zvíťazil bez väčších problémov Tiedemand na Fabii R5, keď za sebou udržal Camilliho Fiestu R5 a ako bonus si odváža aj bod za desiate miesto v absolútnom poradí.

skoda1-5.jpg

Po troch úvodných súťažiach sú teda karty rozdané a fanúšikovia sa môžu tešiť z vyrovnanosti štartového poľa. Šampionát pokračuje o mesiac francúzskou rely na Korzike, kde by sme mohli mať aj my svoje želiezko. Nepredbiehajme však.

14.Rally Guanajuato Corona 2017:
1. Kris Meeke (GBR)/Paul Nagle (IRL) Citroën C3 WRC -  3hr 22min 04.6sec
2. Sébastien Ogier (FRA)/Julien Ingrassia (FRA) Ford Fiesta WRC -  3hr 22min 18.4sec
3. Thierry Neuville (BEL)/Nicolas Gilsoul (BEL) Hyundai i20 Coupe WRC - 3hr 23min 04.3sec
4. Ott Tanak (EST)/Martin Jarveoja (EST) Ford Fiesta WRC -  3hr 24min 22.9sec
5. Hayden Paddon (NZL)/John Kennard (NZL) Hyundai i20 Coupe WRC - 3hr 25min 37.5sec
6. Jari-Matti Latvala (FIN)/Miikka Anttila (FIN) Toyota Yaris WRC - 3hr 26min 44.9sec
7. Juho Hänninen (FIN)/Kaj Lindström (FIN) Toyota Yaris WRC -  3hr 27min 10.8sec
8. Dani Sordo (ESP)/Marc Marti (ESP) Hyundai i20 Coupe WRC -  3hr 27min 27.3sec
9. Elfyn Evans (GBR)/Daniel Barritt (GBR) Ford Fiesta WRC -  3hr 30min 46.4sec
10. Pontus Tidemand (SWE)/Jonas Andersson (SWE) Skoda Fabia R5 -  3hr 32min 56.5sec
11. Eric Camilli (FRA)/Benjamin Veillas (FRA) Ford Fiesta R5 -  3hr 33min 39.2sec
12. Benito Guerra (MEX)/Daniel Cue (ESP) Skoda Fabia R5 -  3hr 40min 42.6sec

standings-lkmex17.jpg

 

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri