Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Meeke nesklamal. Zasa rozbil auto. Milo nás prekvapil Lappi

Friday, 09. 06. 2017 - 22:22, Ľuboš Kašický   

Meeke nesklamal. Zasa rozbil auto. Milo nás prekvapil Lappi

Iba desať sekúnd delí prvé štyri posádky po mimoriadne náročnej prvej etape na Sardínii. Na prvý dvoch miesta je dvakrát Hyundai!

 

Po šialene smutných súťažiach sa o reparát na Sardínii pokúša Citroën. A Meeke začal naozaj viac ako dobre. Obávanú Terranovu hneď zrána vyhral a išiel do priebežného vedenia. Na pätnásťkilometrovom úseku boli síce rozdiely na čele len v desatinách sekundy, no o to viac bol úspech Meeka cennejší. Ír držal výborné tempo aj na nasledujúcich dvoch ereskách a francúzske šípky sa radovali.

ci01-1.jpg

Bolo to však predčasné. Kris znova „nesklamal". Na poslednom úseku dopoludňajšej sekcie nám predviedol zopár kotrmelcov a mohol pod sprchu. „Išiel som na štvorke. Škrtol som ľavým zadným o násyp a ten nás vypľul do kotrmelcov. Až do tohto momentu išlo všetko perfektne. Išiel som pokojne a snažil som sa neurobiť žiadnu hlúposť. Aj tak sa mi to však „podarilo". Uvidíme, či budeme schopní zajtra sa vrátiť," zhodnotil ďalšiu svoju vizitku nešťastný Kris Meeke, pre ktorého sa táto sezóna stáva nočnou morou. Pomaly čo etapa, tak to havária.

hyuleg1.jpg

Veľmi dobre sa musel vyspať Novozélanďan Hayden Paddon, lebo v piatok predvádzal naozaj fantastický výkon. Meekovi nedovolil odskočiť ani na rozdiel sekundy a po jeho odstúpení sa bezpečne chopil vedenia. „Išli sme čisto. Držali sme sa plánu," prezradil v cieli etapy pilot Hyundaia, ktorého nespomalili ani problémy s tlmičmi. „Bolo to ťažké s pokazenými tlmičmi, no cieľ bol jasný. Pripraviť si dobrú pozíciu na zajtra. Misia je teda splnená."

hyu05-1.jpg

Po včerajšom úspešnom prológu to dnes vôbec nemal ľahké Thierry Neuvile na ďalšom Hyundai. Belgičanovi nevyšiel vstup do etapy, keď sa trápil s pneumatikami a na RS3 dokonca netrafil odbočku a musel cúvať. V závere ešte dostal defekt a dokončil etapu na spúšťajúcej gume. Po tejto tortúre je teda posun na druhé miesto priebežného poradia naozaj pekný. Neuville stráca na Paddona iba osem sekúnd a tím môže byť naozaj spokojný.

hyu04-1.jpg

Najrýchlejším Fordom bol dnes Ott Tanak, ktorý na Neuvilla zaostáva niečo cez sekundu. Aj on sa potrápil s pneumatikami, no väčšie problémy sa mu vyhýbali a Estónec môže byť spokojný, lebo udržal za sebou toyotu Jariho Matti Latvalu o tri desatiny sekundy! Naopak Tanakov hviezdny kolega Ogier sa dnes trápil a finišoval na siedmom mieste. „Celé zle! Nemám grip. Je to nočná mora," uľavoval si úradujúci šampión.

ms02-3.jpg

Prekvapením dňa bol výkon Esapekka Lappiho, ktorý je nováčikom v Toyote. Dnes vyhral tri rýchlostné skúšky a poskočil na ôsme miesto. A to Fín dopoludnia jazdil bez druhého rýchlostného stupňa a popoludní zlomil tlmič. Deviaty figuruje Mikkelsen s hyundaiom, ktorý si stále na auto zvyká.

toy01-2.jpg

Vo WRC2 vidíme pekný súboj medzi Ericom Camillim na Fieste R5 a továrenským Janom Kopeckým s Fabiou R5. Doma neporaziteľný český šampión si súboj pochvaľuje a cíti, že má na prvú desiatku.

skoda01-1.jpg

V sobotu italská súťaž na Sardínii pokračuje šesticou meraných úsekov rozdelených do dvoch sekcií po tri. Začína sa niečo pred ôsmou ráno a končí pred šiestou podvečer.

res-leg1-1.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri