Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Medialife bojuje tento rok v kartingu

Friday, 30. 05. 2014 - 08:08, Public relations   

Medialife bojuje tento rok v kartingu

Po množstve sezón, v ktorých neustále ubúdalo jazdcov súťažiacich o body v rámci disciplíny karting sa zdá, že v tomto roku začalo svitať na lepšie časy a karting v nej zažije akési opätovné zmŕtvychvstanie. Spomedzi mnohých nových tvárí sa do súbojov zapojil aj HBRT - Medialife Team, pričom tento, v minulosti vyslovene kopciarsky tím bude reprezentovať dvojica jazdcov, Slovák Marcel Liedl a Rakúšan Christopher Stesek.

marcel-liedl-bruck-1.jpg

Prvé preteky sezóny odštartovali na dráhe v Rakúskom meste Bruck. Tunajšia kartingová dráha je slovenským súťažiacim dôverne známa, veď už niekoľko sezón sú tunajšie preteky zapísané aj do slovenského šampionátu. Na preteky v Brucku nastúpil medzi množstvom súťažiacich aj Marcel Liedl, reprezentujúci HBRT - Medialife Team. Po tréningoch, ktoré Marcel rozdelil do troch dní, prišla nedeľa a konečne preteky. Tie ale skončili pre jazdca HBRT - Medialife Teamu už v raňajšom Warmup-e, kde Marcelov motor, po jednom z najrýchlejších časov odmietol ďalšiu poslušnosť a nekompromisne sa zadrel.

marcel-liedl-bruck-2.jpg

Druhými pretekmi tohtoročnej sezóny na ktoré HBRT - Medialife Team nastúpil patrili do seriálu Opencup a miestom ich konania bola rovnako známa trať v Trebaticiach. Počasie najskôr jazdcov trochu potrápilo, keď v sobotu dopoludnia pršalo, následne však vyšlo slnko, vďaka ktorému trať postupne oschla a v tomto stave ostala až do nedele večera. Preteky pre Marcela Liedla, ktorý sa ich zúčastnil nezačali dobre. Najskôr ho potrápil uvoľnený karburátor, následne opäť odišiel motor a do toho všetkého ešte dostal aj ranu od jedného z konkurentov. Výsledkom bola poničená motokára. Mechanikom sa ale v priebehu noci podarilo dostať motokáru opäť do pretekania schopného stavu, výsledkom čoho bolo víťazstvo v kvalifikácii. V samotných pretekoch však motor rovnako začal štrajkovať, no po pár kolách si toto rozmyslel a začal fungovať perfektne. Na poriadny výsledok to ale už kvôli veľkej strate nestačilo. Do druhých pretekov odštartoval nakoniec iba Rakúšan Christopher Stesek, ktorý zúročil svoje dlhoročné skúsenosti a v podstate hneď po štarte sa mu podarilo rýchlou jazdou odpútať od zvyšku štartového pola. Tesne pred koncom si však Pani Smola povedala, že toho ešte nebolo dosť a z Christopherovej motokáry odpadol nárazník. Následná oprava trvala dlhšie ako bolo vhodné a Christopher síce nakoniec do pretekov opäť nastúpil a dojazdil na bodovanej priečke, na druhej strane bol celý tím z tejto banálnej poruchy nešťastný, keďže mohol brať jednoznačne víťazstvo. Nasledujúce preteky HBRT - Medialife Team absolvuje na Maďarskom Panoniaringu.

reklamni-partneri-hbrt-medialife.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri