Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

McLaren mení označenie aj farby

Saturday, 04. 02. 2017 - 08:09, Ľuboš Kašický   

McLaren mení označenie aj farby

Zametanie stôp po Ronovi Dennisovi, ktorý urobil z McLarenu hráča prvej veľkosti, pokračuje. Za zásluhy ho takmer úplne vymažú z histórie značky! Nepripomína vám to niečo?

Keď Ron Dennis v roku 1981 prevzal tím McLaren, ktorý sa vďaka stratenému dychu Teddy Mayera začal kolabovať, rozhodol sa zmeniť označenie monopostov. Vstup Dennisa do vedenia tímu F1 znamenal jeho štvrtý projekt, ktorý znova financoval Philip Morris (Marlboro). Preto sa auta začali označovať MP4 (Marlboro Project Four). V závere roka 2016 však akcionári Rona Dennisa po 35 rokoch z McLarenu vyšachovali a rozhodli sa zmeniť aj označenie monopostov F1. Odteraz už ani stopa po Dennisovi a označení MP4! Nové monoposty tímu McLaren vo formule jeden sa budú označovať MCL. Ten aktuálny, ktorý verejnosti McLaren predstaví 24.februára, bude niesť označenie MCL32. No a pre istotu zmenia aj celé farbenie monopostu. Vraj jedna z možností je opätovný návrat k pôvodnej oranžovej Bruca McLarena.

mcl1.jpgmcl2.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri