Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ETCC - Brno, Homola Motorsport

Monday, 07. 09. 2015 - 06:47, Public relations   

ETCC - Brno, Homola Motorsport

ETCC - Preteky 1

Team Homola Motorsport na čele s pilotom Maťom Homolom zaliala obrovská radosť po prvých pretekoch, keď Maťo svoj SEAT Leon Cup Racer priviezol do cieľa na 1. mieste. Preteky mali 10 kôl. Štart bol letmý. Maťo od začiatku viedol a už v prvom kole sa mu podarilo spraviť si náskok, ktorý do konca pretekov aj udržal a preteky vyhral. Víťazstvo v štýle štart - cieľ ukázalo, že Maťo je v skvelej forme a kondícii. Profesionálna pripravenosť teamu a stratégia, ktorú team vymyslel na čele s Jarom Krajčím zase vyšla.

mato-homola-brno-r1-a-r2-1.jpg

mato-homola-brno-r1-a-r2-2.jpg

ETCC - Preteky 2

Druhé preteky odštartovali hneď po prvých pretekoch. Medzi pretekmi bol iba servisný čas, ktorý team využili na kontrolu auta pred pretekmi. Tieto preteky sa štartovali z pevného štartu a s otočeným štartovým roštom. Klasicky sa otáčajú prvý ôsmy a Maťo mal štartovať z 8. miesta, ale jeden zo súperov dostal penalizáciu, tak sa Maťo posunul na siedmu štartovú pozíciu. Maťo veľmi dobre odštartoval a už na začiatku krásne útočil na súperov a postupne sa prebojovával dopredu. Krásne boje a predbiehacie manévre ho posúvali čoraz vyššie a vyššie. Maťo sa celý čas držal za Borkovićom, ktorého neustále zozadu napádal a snažil sa ho predbehnúť. Maťo bol síce rýchlejší, ale z taktického hľadiska nešiel do rizikového predbiehania, keďže si uvedomoval dôležitosť získania bodov do celkových výsledkov.

mato-homola-brno-r1-a-r2-3.jpg

mato-homola-brno-r1-a-r2-5.jpg

Maťo: „Víkend vyšiel nad naše očakávania a konečne sa nám podaril výrazný výsledok, čo sme potrebovali do celkového hodnotenia. Prvé preteky ukázali našu rýchlosť, ktorú sme pretavili do zaslúženého víťazstva. Druhé preteky som musel štartovať zo stredu pola, ale rýchlo som sa dostal dopredu. Počas celých pretekov som viedol boje s Borkovićom, ktoré boli veľmi tesné, ale nechcel som riskovať poškodenie auta a nulový bodový zisk."

mato-homola-brno-r1-a-r2-4.jpg

mato-homola-brno-r1-a-r2-6.jpg

Maťo po sčítaní bodov z kvalifikácie a z oboch pretekov celkovo vyhral víkendové preteky FIA ETCC v Brne.

Maťo sa tak v celkových výsledkoch hodnotenia posunul zo štvrtého miesta v triede Single Make Trophy na druhé miesto.

reklamni-medialni-patneri-2015-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri