Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Maťo Homola v kvalifikácii v Rustavi na 12. mieste

Saturday, 01. 04. 2017 - 20:53, Public relations   

Maťo Homola v kvalifikácii v Rustavi na 12. mieste

Úvodný víkend seriálu TCR na gruzínskom okruhu Rustavi International Motorpark pokračoval sériou voľných tréningov a dvojkolovou kvalifikáciou. Náš Maťo Homola sa počas dňa neustále zlepšoval a napokon sa mu podarilo zajazdiť čas 1:42,373. V silnej konkurencii to stačilo na 12. miesto. V nedeľu sa tak bude chcieť 22-ročný pretekár zo Senca v oboch pretekoch posunúť v poradí vyššie.

2017-2017-rustavi-saturday-70-mato-homola-77.jpg

Od piatkového testovania sa Maťovi postupne darí zrýchľovať Opel Astra OPC TCR. Spolu so svojim novým pretekovým inžinierom Jerômom Dadoumontom hľadajú správne nastavenie podvozka. Zatiaľ sa Maťo sťažuje na nedotáčavosť, ktorá mu nedovolí využiť potenciál silného motora. Môže ho však tešiť to, že doposiaľ bol v každej časti víkendu v Gruzínsku rýchlejší ako jeho tímový kolega Pierre-Yves Corthals. A to je vlaňajší šampión TCR Benelux a Opel Astra OPC TCR veľmi dobre pozná. No cez zimu v snahe auto ešte zrýchliť došlo k zmene na podvozku, čo však zrejme výrazne zmenilo fungovanie celého auta. A tak je vlastne tím DG Sport Competition na začiatku.

2017-2017-rustavi-friday-70-mato-homola-30.jpg

Maťo bol spokojný najmä s prvou časťou kvalifikácie, kde ho klasifikovali na 6. mieste: "Podarilo sa mi trafiť dobré kolo po tom, čo som dostal nové pneumatiky do správnej teploty. A to je absolútne kľúčové. Zlepšil som si svoje maximum a postúpil som do druhej časti kvalifikácie, čo sa žiaľ nepodarilo môjmu tímovému kolegovi. No v druhej kvalifikácii som porobil malé chybičky a zlepšenie nebolo také výrazné, ako u mojich súperov," priznal Maťo Homola. V nedeľnajších pretekoch však chce zaútočiť: "Na tomto okruhu nie je veľa možností na predbiehanie, pretože je dosť úzky. Ale nejaké dve miesta by sa našli. A tak ak sa mi naskytne príležitosť predbiehať, tak ju využijem."

2017-2017-rustavi-friday-70-mato-homola-5.jpg

Prvé preteky štartujú v nedeľu 2. apríla o 11:30 SELČ. Sledovať ich môžete na stránke www.tcr-series.tv alebo na Sport TV. Reportáže priamo z Rustavi pripravuje RTVS. Viac informácií nájdete na stránke www.matohomola.com alebo FB profile Maťo Homola.

62575faa-f2de-479e-af4a-5f85f899eb63.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri