Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Maťo Homola v Gruzínsku bez bodov

Sunday, 02. 04. 2017 - 17:14, Public relations   

Maťo Homola v Gruzínsku bez bodov

Prvé preteky novej sezóny TCR International Series v gruzínskom Rustavi Maťovi Homolovi nevyšli, ako si predstavoval. Z Kaukazu odchádza bez bodu a s priemerným 11. miestom v prvých pretekoch. Tie druhé sa mu ani nepodarilo dokončiť, keďže ho po štarte v prvej zákrute zostrelil z trate Gruzínec Šota Abchazava.

2017-2017-rustavi-race-1-70-mato-homola-136.jpg

Prvá jazda sa pre 23-ročného rodáka z Bratislavy začala solídnym štartom a ziskom jednej pozície. No už v druhom kole pri tesnom súboji utrpel jeho Opel Astra OPC TCR vo farbách belgického tímu DG Sport Compétition poškodenie a znížená účinnosť aerodynamiky mu už nedovolila zaútočiť na bodovanú prvú desiatku.

2017-2017-rustavi-race-1-70-mato-homola-147.jpg

"S 11. miestom nemôžem byť spokojný, veď tento tím má najvyššie ambície. No počas víkendu sme urobil značný pokrok. Dosť trpíme príliš vysokým balastom, ktorý sme dostali pred sezónou na testoch Balance of Performance," povedal po prvých pretekoch Maťo Homola. "Na mokrom asfalte som si veril, veď v shakedowne som bol na peknom 4. mieste, ale s osychajúcou traťou to vôbec nefungovalo, auto je stále silno nedotáčavé. Musíme sa s inžiniermi snažiť nájsť to správne nastavenie. Motoricky sme na tom dobre, už sa len pohráme s tlmičmi a pôjde to."

2017-2017-rustavi-race-1-70-mato-homola-154.jpg

Druhé preteky na 4,1 km okruhu Rustavi pri Tbilisi sa pre Maťa skončili tesne po štarte. Zozadu doňho tvrdo narazil hosťujúci jazdec Šota Abchazava z Gruzínska, ktorý je majiteľom okruhu Rustavi International Motorpark. "Potom za mnou prišiel do boxu a ospravedlnil sa mi, že on je zvyknutý jazdiť so systémom ABS a teraz zablokoval kolesá a nechtiac do mňa trafil. Bohužiaľ, zničil mi preteky, no taký je motoršport. Ja už teraz len musím myslieť na Bahrajn," poznamenal po pretekoch sklamaný Maťo.

2017-2017-rustavi-race-1-70-mato-homola-125.jpg

Ďalšie preteky medzinárodnej série TCR sa pôjdu o dva týždne (15.-16.apríla) na okruhu Sachir v Brahrajne ako súčasť sprievodného programu Veľkej ceny Bahrajnu F1.

62575faa-f2de-479e-af4a-5f85f899eb63.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri