Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Maťo Homola sa stal šampiónom TCR Eastern Europe 2023!

Monday, 07. 08. 2023 - 08:07, Public relations   

Maťo Homola sa stal šampiónom TCR Eastern Europe 2023!

Maťovi Homolovi sa podarilo získať titul majstra východnej Európy v šampionáte TCR Eastern Europe v predstihu, teda ešte pred posledným pretekárskym víkendom, ktorý je naplánovaný na september v Brne. Vďaka tretiemu a druhému miestu v dvoch pretekoch na okruhu v Moste získal dostatočný bodový náskok na to, aby mohol už v teraz oslavovať.

1-320.jpg

Už pred začiatkom víkendu Maťo a jeho tím vedeli, že vďaka maximálnej záťaži v aute (40 kg) nebude najrýchlejší spomedzi všetkých jazdcov, maximalizovali tak úsilie finišovať aspoň v top 5, čo sa od voľných tréningov darilo. Piatu priečku získal Maťo aj v kvalifikácii, ktorá určila jeho štartovú pozíciu do prvých pretekov.

3-225.jpg

Po perfektnom štarte získal Maťo jedno miesto hneď v prvej šikane, o pár zákrut neskôr sa po chybe jedného z jazdcov prepracoval už na tretie miesto. S vedomím, že si z každých pretekov potrebuje odviezť maximálne možné body nič neriskoval a tretie miesto si udržal až do cieľa. „40 kg bolo v aute veľmi cítiť, preto som do toho nešiel tak, ako keby som musel vyhrať. Tretie miesto po štarte z piateho je fajn, sú to super body, ktoré do celkového hodnotenia potrebujem," povedal po pretekoch Maťo.

4-186.jpg

Do druhých pretekov sa otáčalo poradie prvých sedem jazdcov z pretekov č. 1, slovenský jazdec tak mal opäť piatu priečku na štarte. Kvôli daždivému počasiu sa štartovalo za safety carom letmý štartom a ešte v prvom kole dokázal Maťo získať jednu pozíciu. Daždivé počasie Maťovi vyhovuje a svoje skúsenosti využil aj na mosteckom okruhu. V druhom kole sa prepracoval už na tretiu priečku, o ktorú však na krátko prišiel, no neskôr ju dokázal vybojovať naspäť. Po príliš ambicióznou manévri a kontakte s Maťovým tímovým kolegom vypadol jazdec z druhého miesta, Maťo tak získal jeho pozíciu a s prehľadom si ju udržal až do konca pretekov.

2-280.jpg

„Som neskutočne šťastný! Áno, túžil som vyhrať tento seriál, no netušil som, že sa mi to podarí v už predposledný víkend sezóny! Moje veľké ĎAKUJEM smeruje všetkým mojim reklamným partnerom, rodine, pretekárskeho tímu Hyundai | Janík Motorsport a tiež môjmu inžinierovi Jarovi Krajčimu," uzavrel nádherný víkend Maťo.

5-139.jpg

Posledný víkend seriálu TCR Eastern Europe je na programe 9.-10. septembra, na pretekárskom okruhu v Brne. Maťo do neho ide s komfortným 58 bodovým náskokom pred druhým jazdcom v poradí a jeho titul šampióna seriálu TCR Eastern Europe 2023 mu už nikto nevezme.

6-87.jpg

KALENDÁR TCR EASTERN EUROPE 2023

• 08. – 09. 04 OSCHERSLEBEN (Nemecko)
• 29. - 30. 04 HUNGARORING (Maďarsko)
• 20. - 21. 05 RED BULL RING (Rakúsko)
• 09. - 11. 06 SLOVAKIA RING (Slovensko)
• 05. - 06. 08 MOST (Česká republika)
• 09. - 10. 09 BRNO (Česká republika)

7-50.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri