Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Maťo Homola má za sebou prvý deň testovania v Thajsku

Friday, 26. 08. 2016 - 19:33, Public relations   

Maťo Homola má za sebou prvý deň testovania v Thajsku

Možnosť voľného testovania v Thajsku na okruhu Chang International Circuit Buriram využili všetky pretekárske tímy seriálu TCR International Series a medzi nimi aj slovenský pretekár Maťo Homola. Počas celého testovania sa mu darilo držať sa v prvej päťke, čo prináša príjemné očakávania od pretekov.

Veľmi zaujímavé predpovede počasia, ktoré vlastne vôbec nevychádzajú - takto by sa dalo charakterizovať počasie v Thajsku, ktoré sa s nami celkom zahráva. Každý deň máme hlásené silné dažde, no dnes sa vôbec nekonali a vďaka tomu sme zažili neskutočne horúce testovanie s náramne vysokou vlhkosťou.

5b303393-43e6-490a-9c88-5e077dd3d24e.jpg

Tá sa podpisuje na takmer všetkom, od členov tímu, cez pretekárov až po techniku. Toto počasie dalo zabrať aj Maťovi: „Neskutočné, toto som ešte nezažil. Pocit, keď sa chcete nadýchnuť a ide to veľmi ťažko neprajem nikomu. Vysoká teplota sa dá zniesť, ale v spojení s vlhkosťou je to naozaj vyčerpávajúce. Veľmi sa teším, že sme do auta nainštalovali špeciálny chladiaci systém, ktorý mi ochladzuje trup a vháňa studený vzduch do prilby. Bez neho by to bolo ďaleko horšie. Prvú hodinu som skúsil bez neho a mal som pocit, že z auta ani nevystúpim. Ďalšie tri hodiny som bol už vďaka chladeniu v pohode."

To sa aj ukázalo na časoch, keď sa Maťovi podarilo zajazdiť 5. najrýchlejší čas celého testovania, so stratou len 0,4s na prvého Jamesa Nasha, ktorý mal na konci škaredo vyzerajúcu nehodu na konci druhej rovinky a vážne poškodil svoj SEAT.

2090ce45-c484-4398-9abb-082a1b3227cf.jpg

V sobotu čakajú Maťa Homolu dva voľné tréningy a kvalifikácia. „Máme dobrú rýchlosť, verím, že sa mi podarí dobre zajazdiť, a že nám nebude pršať. Trať mi sedí a skutočne sa mi na nej dobre jazdí.", povedal po testovaní Maťo.

Večer si ešte jazdci seriálu TCR International Series zahrali zápas proti mladému výberu lokálneho tímu Buriram United, ktorý priniesol napínavý súboj až do posledných minút a po štandardnom hracom čase a nerozhodnom výsledku 4:4 nasledoval penaltový rozstrel, ktorý dopadol lepšie pre domáci tím.

Preteky môžete sledovať naživo na YouTube kanáli TCR TV, prípadne na www.tcr-series.tv a zo záznamu na Sport 2 v nedeľu od 18:30.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri