Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Maťo Homola: Druhé miesto v Imole!

Monday, 23. 05. 2016 - 22:31, Public relations   

Maťo Homola: Druhé miesto v Imole!

Už štvrtý pretekársky víkend, a teda preteky č. 7 a 8 sa konali dnes, v legendárnej Imole.
Oproti iným víkendom sa išli v takpovediac vytrvalostnom režime, teda všetko od voľných tréningov, cez kvalifikáciu až po oboje preteky absolvovali pretekári aj tímy len v nedeľu.

Deň sme začali tréningami, pri ktorých sme najprv potrebovali pripraviť brzdy do pretekov, a následne sa povenovať správnemu nastaveniu. V prvom meranom tréningu sa podarilo Maťovi zajazdiť 6. najrýchlejší čas. Druhý meraný tréning nasledoval hneď 10 minút po prvom, čiže nebol takmer žiadny čas zmeniť na aute niečo zásadné. Maťo zajazdil 13. čas a nebol veľmi spokojný: „Nie som na 100% spokojný s autom, dosť skáče, čiže potrebujeme ešte pred kvalifikáciou spraviť pár zmien. Uvidíme, či sa podarí nájsť to správne nastavenie."

mato-homola-tcr-imola-2016-6.jpg

Kvalifikácia začala o 11:30. Tesný program dňa zapríčinil, že jazdenie je naozaj intenzívne natlačené na seba a je málo priestoru na chyby. „Prvá dvanástka je skutočne nabitá - rozdiely medzi nami sú skutočne malé. Nemal som najlepší čas, ale mám dobrú pozíciu do oboch pretekov, mal by som štartovať z 6. a následne z 5. miesta.", povedal Maťo.

Prvé preteky priniesli neskutočne dramatické momenty. Hneď po štarte sa Maťo prepadol o dve miesta, na 8. pozíciu, no len sa to rozbiehalo. Kolízií bolo požehnane, ale aj porušení traťových limitov, ktoré sa tentokrát akosi netrestali. Veľkú kolíziu sme videli v zákrute Variante Alta, kde spomalil z prvého miesta idúci Morbidelli, ktorý mal problémy s riadením a nabúral do neho jeho nový tímový kolega Alain Menu, ktorý ostal okamžite stáť mimo trate, no následne ich trafil Dušan Borković. Po tomto incidente vyšiel na trať Safety Car. Po reštarte pokračoval Maťo na 7. priečke, žiaľ spoločne s Jordim Oriolom vyleteli mimo trate v zákrute Villeneuve. Maťo išiel ďalej aj keď s odtrhnutým zadným difúzorom a pokračoval na 10. mieste. Dráma však nebola na konci, Borković a Vernay sa dostali do kontaktu, pričom Vernay vytlačil Borkovića z trate. Neskôr Maťo predbehol Vernaya a obsadil fantastické 5. miesto!

mato-homola-tcr-imola-2016-3.jpg

Druhé preteky štartoval Maťo zo 4. miesta. Hneď po štarte sa Attila Tassi, ktorý štartoval z 1. miesta, prepadol na tretie pred Maťa. „Vedel som, že sa musím čo najskôr dostať pred Attilu, aby mi ostatní neušli. Attila spravil malú chybičku, ktorú som ihneď využil a dostal sa na 3. miesto. Musel som čo najskôr zaútočiť aj na Geného, lebo na prvom mieste idúci Mikhail Grachev bol veľmi rýchly a vzdaľoval sa mi. V jeden moment som dúfal, že sa mi podarí zaútočiť aj na prvú priečku.", povedal Maťo. Veľký súboj plný dramatických momentov prebiehal za ním, keď sa Stefanovi Cominimu podarilo priblížiť k Pepemu Oriolovi a nakoniec ho predbehol. Tento súboj ich však spomalil, vďaka čomu bol Maťo v relatívnom bezpečí. „Veľmi som chcel zaútočiť aj na prvé miesto, no už mi začali odchádzať pneumatiky a už to jednoducho nešlo."

Som však veľmi nadšený z môjho umiestnenia, je to prvé pódium v seriáli TCR International Series! Po troch štvrtých miestach som vedel, že už to musí prísť. Chcel by som sa poďakovať partnerom, rodine, priateľke Linde a celému tímu za výbornú prácu, ktorú odviedli a aj vďaka nim som skončil na druhom mieste! Verím, že pódiová šnúra sa práve začína! Na tlačovej konferencii po pretekoch sa Mikhail Grachev vyjadril: „Cítil som Maťa za sebou a vedel som, že má na to aby tlačil a aj na to, aby ma obehol. Podarilo sa mi však odolať."

Najbližšie preteky seriálu TCR International Series sa budú konať v rakúskom Salzburgu, už 4.-5.6!

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri