Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Maťo Homola bude prvým Slovákom vo WTCC

Wednesday, 10. 06. 2015 - 17:54, Public relations   

Maťo Homola bude prvým Slovákom vo WTCC

Promotér Majstrovstiev sveta cestovných automobilov FIA WTCC v stredu 10. júna ohlásil, že slovenský pretekár Maťo Homola bude štartovať v rámci Race of Slovakia v Chevrolete RML Cruze TC1. Stane sa tak prvým Slovákom v prestížnom šampionáte, ktorý organizuje Eurosport Events. A to práve na našom SLOVAKIA RINGU, kde sa mu aj v minulých rokoch darilo v rámci Európskeho pohára ETCC.

mato-homola-wtcc-slovakiaring-1.jpg

Lístky na najväčšie podujatie kalendára SLOVAKIA RINGU sa rýchlo predávajú a tento impulz priláka na tribúny ešte viac fanúšikov zo Slovenska. Príďte aj vy zažiť atmosféru špičkových medzinárodných pretekov, v ktorých sa predstaví aj superhviezda svetového motoršportu Sébastien Loeb, majstri sveta Yvan Muller, José María López, Gabriele Tarquini či Rob Huff. Prítomnosť slovenského jazdca v štartovom poli nám dáva veľkú príležitosť ukázať celému svetu prostredníctvom priamych prenosov televízií, že máme najlepšie publikum na svete, ktoré vie podporiť športovcov spod Tatier neopakovateľným spôsobom.

mato-homola-wtcc-slovakiaring-3.jpg

„Je to pre mňa veľká šanca," povedal Maťo Homola, ktorý skončil vlani na 2. mieste v triede TC2T v ETCC. „Budem sa snažiť vyťažiť z tejto príležitosti maximum. Nie každý dostane šancu predstaviť sa v takomto prestížnom šampionáte a mne sa to navyše podarí pred slovenskými fanúšikmi na našom okruhu SLOVAKIA RING. Samozrejme, že chcem dosiahnuť dobrý výsledok, ale som realista. Budem bojovať s pre mňa málo známym technicky vyspelým a silným autom proti najlepším jazdcom tejto kategórie motoršportu. No hoci techniku TC1 veľmi nepoznám, budem mať výhodu domáceho prostredia na okruhu, ktorý mám veľmi rád a sedí môjmu štýlu."

mato-homola-wtcc-slovakiaring-2.jpg

Skvelú správu oznámil promotér FIA WTCC, spoločnosť Eurosport Events, a v mene svojho Generálneho manažéra Francoisa Ribeira vyslovil potešenie z toho, že Maťo dostane šancu ukázať svoj talent na najvyššej úrovni pretekov cestovných automobilov. „ETCC je platforma na prípravu budúcich jazdcov WTCC a ja verím, že to bude aj prípad Maťa Homolu. Ten stále demonštruje svoj veľký potenciál. Takéto šance neprichádzajú každý deň a nebude to mať ľahké, no veríme, že využije túto príležitosť a presvedčí ďalších možných sponzorov na Slovensku, ktorí mu pomôžu v ďalšom napredovaní. Automobilový priemysel je na Slovensku dominantný a ja dúfam, že Maťo sa stane vlajkonosičom ambícií svojej krajiny a na svojom domácom okruhu sa mu dostane veľkej podpory plných tribún."

reklamni-medialni-patneri-2015.jpg

Preteky WTCC na SLOVAKIA RINGu môžete zažiť už o týždeň od 19. do 21. júna. Viac informácií o predaji lístkov hľadaj na www.slovakiaring.sk.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri