Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Matej Konôpka skončil druhý v prvých pretekoch Svetového finále Lamborghini Super Trofeov v Imole

Saturday, 18. 11. 2017 - 20:31, Public relations   

Matej Konôpka skončil druhý v prvých pretekoch Svetového finále Lamborghini Super Trofeov v Imole

Slovenský automobilový pretekár Matej Konôpka z tímu ARC Bratislava skončil na výbornom 2. mieste v triede AM v prvej jazde Lamborghini Super Trofeo World Final v talianskej Imole. Parádny výsledok sa mu podaril po dravej a konzistentnej jazde v turbulentných pretekoch s niekoľkými neutralizáciami.

af-1.jpg

Safety Car zamieril na trať už po prvom kole. V zákrute Tamburello došlo k niekoľkým kontaktom, na ktoré doplatili štyria jazdci. Medzi nimi, žiaľ, aj Miro Konôpka, ktorý absolvoval celú európsku časť Lamborghini Super Trofeo bez nehody, no finálový týždeň v Imole mu absolútne nevychádza. Počas dvoch európskych pretekov a prvého finále bol v troch nehodách. „Toto sa mi ešte nestalo, akoby som prestal mať šťastie," nestrácal Miro po pretekoch dobrú náladu. „Auto je obúchané zo všetkých strán, každý sa tu chce ukázať. No potešil ma výborný výsledok môjho syna! Napokon sa nám v tíme podarilo auto dobre nastaviť a mohol útočiť."

Maťo Konôpka sa po štarte z 9. miesta postupne dostával dopredu. Hoci sa prvá polovica pretekov takmer celá išla za Safety Carom, o posune vpred rozhodla rýchla zastávka v boxe. Maťo na ňu zamieril medzi prvými, čo bol výborný taktický ťah manažéra Andyho Studeniča. Maťo tým získal dve miesta a mohol aj ďalej útočiť. Podarilo sa mu niekoľko pekných manévrov a 5 minút pred koncom bol tretí. Po poslednom reštarte po ďalších nehodách zaútočil úspešne aj na 2. miesto a pred ním bol už len Nemec Scholze. Na posledný útok už nezostal čas, no aj strieborná priečka je fantastická.

a-8.jpg

„Výborne som si zapretekal, auto fungovalo skvele," hovoril v cieli s úsmevom 26-ročný Matej Konôpka. „Škoda, že som už nemal čas pripraviť si útok na prvú priečku, no som veľmi spokojný. Táto trofej zo Svetového finále Lamborghini ST bude mať v mojej zbierke čestné miesto. A v nedeľu by som chcel pridať ešte jednu!"
Do nedeľňajších pretekov na 50 minút štartuje Matej Konôpka z 3. miesta. Jeho otec Miro bude na štarte v 4. rade na 7. mieste. Štart je naplánovaný na 10:20 a sledovať ho možno na youtube kanáli Lamborghini Squadra Corse.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri