Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Maťa Juhása v Zaluži poriadne potrápilo jeho BMW

Thursday, 17. 05. 2018 - 17:34, Public relations   

Maťa Juhása v Zaluži poriadne potrápilo jeho BMW

Pre Martina Juhása druhý víkend Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2018 nebol úplne bezproblémový. Ale aj takúto podobu máva motoristický šport.

 

Tibor Szabosi;c50q7864.jpg

Drobná technická porucha niekedy vie poriadne potrápiť automobilových pretekárov, ale aj ich mechanikov a samozrejme dokáže aj poriadne zamiešať celkovým poradím na pretekoch. A presne takýto stav zažil Martin Juhás v rámci pretekov 44. Bieszczadski Wiścig Górski 2018. Práve v rámci poľských pretekov bojovali účastníci slovenského kopcového šampionátu o svoje ďalšie tohtoročné body a tých mal Martin Juhás v triede E1+2000/2WD záujem získať plný počet.

Tibor Szabosi;c50q0678.jpg

Človek mieni, osud mení, alebo v tomto prípade sa dá skôr povedať technika mení. Čo sa vlastne stalo nám ozrejmil Martin Juhás: „Prvýkrát v živote na nás prišli technické problémy, ktoré priamo tu na pretekoch nevieme odstrániť. Jednoducho mi skratoval kábel na odpojovači batérie a ten vymazal motorovú mapu. Najhoršie je, že v prípade môjho BMW ju nestačí iba nahrať, ale potrebujem chod motora doladiť na okruhu. Medzi pretekmi v Zaluži a na Jahodnej však budem iba dva dni doma a to je veľmi málo času. Budeme robiť čo sa dá, ale neviem čo všetko stihneme. V tomto momente auto ide v núdzovom režime, dá sa s ním zapojiť do pretekov, ale nie je to ono, čo je vidieť aj na dosahovaných časoch. Jazdím o tri sekundy pomalšie ako som jazdil minulý rok keď bola mokrá trať a ja som mal dojem, že namieto asfaltu jazdím po ľade."

Tibor Szabosi;c50aq8932.jpg

Napriek tomuto hendikepu sa však Martinovi Juhásovi podarilo po oba dva dni siahnuť na druhú priečku v triede E1+2000/2WD.

Či sa Martinovi podarí spomínaný technický problém odstrániť, alebo nie uvidíme už počas nadchádzajúceho víkendu na pretekoch v Košiciach.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri