Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Martin Koči v sezóne 2013

Sunday, 31. 03. 2013 - 14:34, Zdenka Frývaldská   

Martin Koči v sezóne 2013

Martin Koči si v minulom roku odskúšal niekoľko podujatí svetového šampionátu WRC. Aké sú jeho plány s tímom Styllex motorsport pre túto sezónu a ako je spokojný s tou predchádzajúcou?

 

Tibor Szabosi;67c0978-2.jpg

Maťo kde všade ťa mohli sledovať diváci v sezóne 2012?

Sezóna 2012 pre mňa začala na Valašskej rally, kde sme sa zohrávali s Lukášom Zámečníkom. Potom prišla séria závodov Majstrovstiev sveta, čo bola naša priorita. Bolo sa treba zoznámiť s pretekmi seriálu WRC Academy a pripraviť sa na ďalšiu sezónu v tejto kategórii, po novom JWRC. Štartovali sme na Rally Acropolis, Fínsko, Nemecko a do toho na nejakých prípravných závodoch. Ku koncu sezóny som sa začal zohrávať s veľkým N-kom, s ktorým som šiel pár závodov a na Slovakia Ringu som si vyskúšal dokonca aj Fabiu S2000.

Vladislav Maschl;dsc-6101.jpg

Ako si spokojný so svojou sezónou 2012 v rally?

Sezóna mi dala veľmi veľa, sústredil som sa skôr na zbieranie skúseností ako na výsledky a to nie je pre jazdca jednoduché. Každý jazdec chce vyhrávať, preto tento šport robí, no v sezóne 2012 som sa musel pozerať na závody z trochu iného pohľadu. Našťastie boli v sezóne aj preteky, v ktorých som si mohol dovoliť ísť naplno, ako Rally Krkonoše a Rally Vsetín. V oboch sme mali nabitú triedu a silnú konkurenciu a po ťažkých súbojoch sme napokon oba vo svojej triede vyhrali.

František Dušek;img-5012-2-1.jpg

Je možné porovnávať slovenské podujatia zo svetovými?

Na Slovensku som zatiaľ odjazdil dosť málo, ale myslím si, že celkovo národne podujatia sa nedajú porovnávať s MS. Často to jazdcovi pripadá ako celkom iný šport, väčšina závodov Majstrovstiev sveta sa charakterom i štýlom jazdy absolútne líšia. Niektoré sa jazdia dokonca až 4 dni, čo sa našťastie pre sezónu 2013 v skrátilo na 2-3 dni. No na Majstrovstvá Slovenska sa rovnako veľmi teším, nebudem to mať ale vôbec jednoduché stíhať domácej špičke, no dúfam, že ku koncu sezóny už budem do nej patriť.

Tibor Szabosi;67c0808-1.jpg

Vystriedal si aj viacero áut, ktoré ti najviac vyhovuje?

Rozhodne Fabia S2000 je auto, ktoré má hranice posunuté oproti N-ku neporovnateľne vyššie. Je to pre mňa obrovská výzva. V N-ku som vedel po pár km držať krok s českou N-kovou špičkou, s S2000 som síce toľko nenajazdil, no ísť s tým autom správne už nie je tak jednoduché.

Vladislav Maschl;dsc-9557.jpg

Kde sa ti najviac páčilo a rád by si sa tam opäť vrátil?

Určite Rally Finland, je to nádherná rally. Jazdec si taký závod dokáže krásne užiť a súboje sú na tak rýchlej trati veľmi tesné. Pre každého ne-severana je Fínsko výzva. Priblížiť sa alebo poraziť miestnych je tvrdý oriešok. V sezóne 2012 sme Rally Finland nedokončili kvôli havárii na RS9, a tak sme sa nedostali na legendárnu RZ Ouninpohja. To ma po súťaži najviac mrzelo, a tak som si ju išiel ešte po závode prejsť aspoň s tréningáčom :-).

Tibor Szabosi;ibs9944.jpg

V zime si bol blízko víťazstva v LMWC. Čo ti dal zimný tréning?

Áno, mali sme s Tomášom Ondrejom rovnaký počet bodov, no víťazstvo padlo do jeho rúk. Nerobím si z toho ťažkú hlavu, podstatné závody prídu v lete. LMWC je vynikajúci zimný seriál. Celkovo jazdenie v zime je pre jazdca veľkým prínosom.

František Dušek;img-5334-1-1.jpg


Aké sú tvoje plány na rok 2013, kde všade ťa uvidíme?

Pre sezónu 2013 pripravil team Styllex motorsport veľmi kvalitný program, ktorý bude pozostávať zo seriálu JWRC, ktorý odjazdíme s Fiestou R2 a seriálu MSR, ktorý odjazdíme na Fabii S2000.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri