Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Martin Koči prvým slovenským víťazom pretekov Majstrovstiev sveta juniorov v rally

Monday, 04. 08. 2014 - 09:01, Public relations   

Martin Koči prvým slovenským víťazom pretekov Majstrovstiev sveta juniorov v rally

Martin Koči na automobile Citroen DS3 R3T zvíťazil v klasifikácii Majstrovstiev sveta juniorov na Rally Finland. Životný úspech iba 21-ročného Košičana je súčasne historickým úspechom slovenského motoristického športu. Stal sa tak prvým Slovákom, ktorý vystúpil na najvyšší stupeň Majstrovstiev sveta juniorov v rally.

finland-ss2.jpg

Posádka košického týmu Styllex motorsport položila základy víťazstva hneď na začiatku, keď v prvých troch rýchlostných skúškach zajazdili najrýchlejšie časy. Potešujúcim bolo, že Martin s Lukášom jazdili svoje tempo. Nasledujúce dva dni to postačovalo na zveľaďovanie náskoku, ktorý v piatok večer predstavoval takmer dve a pol minúty a v sobotu večer už komfortných štyri a pol minúty. Práve tieto pomohli zotrvať na vedúcej pozícii juniorského šampionátu aj po oprave zotrvačníka, ktorá si vyžiadali demontáž a spätnú montáž spojky i prevodovky. Prioritou najkratšej, nedeľnej etapy bolo sústredenie sa na výsledok. Víťazstvo je o to cennejšie, že Fínska rally je odborníkmi i fanúšikmi pokladaná za vrchol sezóny.

finland-ss1.jpg

Martin Koči: „Čo si môžem viac priať, ako po prvý krát zvíťaziť v JWRC práve na Fínskej rally, ktorá je pokladaná za kráľovnú rally. Ďakujem celému týmu." Lukáš Kostka: „Je to neskutočné premeniť prvý štart vo Fínsku na víťazstvo." Legendárny John Haugland, pôsobiaci ako konzultant týmu to vyjadril s pohárom šampanského v ruke: "Chlapci, cez víkend som opakoval učte sa udržať víťazstvo! Dnes dodávam „Osvojte si to, budete to potrebovať!"

finland-ss3.jpg

Po Fínskej Rally - tretej časti, šesťdielneho seriálu Majstrovstiev sveta juniorov JWRC postúpil Martin Koči na druhú priečku priebežného hodnotenia JWRC 2014. Od prvého Francúza Lefebvra delia Martina už iba 4 body. Seriál JWRC pokračuje nemeckou Deutschland rally v predposledný augustový víkend.

Copyright manufacturer;02-jwrc2014poland.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri