Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Martin Koči po prvý krát na pódiu Majstrovstiev sveta juniorov v rally JWRC

Monday, 07. 04. 2014 - 09:50, Public relations   

Martin Koči  po prvý krát na pódiu Majstrovstiev sveta juniorov v rally JWRC

Martin Koči so spolujazdcom Lukášom Kostkom po prvý krát v kariére vystúpili na pódium Juniorských majstrovstiev sveta v rally. Súťažný automobil Citroen DS3 R3T doviedli do cieľa pretekov majstrovstiev sveta Rally de Portugal na treťom mieste hodnotenia juniorského šampionátu.

Mladý Košičan oslávil svoje 21. narodeniny vo veľkom štýle. V ich predvečer - v piatok prepísal dejiny slovenského rally športu, keď ako prvý Slovák vyhral rýchlostnú skúšku v rámci hodnotenia juniorského šampionátu JWRC. Narodeniny - v sobotu, oslávil ďalšími dvomi víťazstvami v meraných úsekoch a v nedeľu po prvý krát v kariére vystúpil na stupne víťazov.

dsc-3613.jpg

Cesta k bronzovej priečke prvých pretekov, ale i priebežného hodnotenia sa začala už vo štvrtok a nebola vôbec ľahká.

Posádka košického tímu Styllex motorsport príjemne prekvapila druhým miestom už na štvrtkovej diváckej superšpeciálke v uliciach Lisabonu, kde obsadila druhé miesto, ktoré si v absolútnom poradí udržali aj po piatkovej etape. Významne k tomu prispelo pamätné, pre Martina i Slovensko prvé víťazstvo v rýchlostnej skúške juniorských majstrovstiev sveta. V sobotu ráno pridali Martin s Lukášom ďalší najrýchlejší čas, čo vytvorilo ideálnu východiskovú pozíciu k útoku na najvyššie méty. Zlomený brzdový kotúč na nasledujúcej, žiaľ najdlhšej rýchlostnej skúške znamenal spomalenie i prechodnú stratu pozície. Vďaka konzistentnému výkonu počas celého dňa ozdobeného víťazstvom v poslednej rýchlostnej sa nakoniec podarilo udržať striebornú priečku aj pred nedeľňajšou etapou. Defekt predného ľavého kolesa v druhom z troch meraných úsekov nakoniec pridelil Martinovi Kočimu s Lukášom Kostkom bronzovú priečku stupňa víťazov Majstrovstiev sveta juniorov v rally.

portugal-2014-after-leg2.jpg

Martin Koči: „Jednoznačne moja najpodarenejšia rally, teším sa o to viac, že sa to podarilo na jednej z najnáročnejších doposiaľ. Defekt v závere mrzí, ale pätnásť bodový štart do sezóny teší." Lukaš Kostka: „ Náročná príprava na sezónu priniesla svoje plody. Môj tretí štart na JWRC skončil na „bedni"! O čo to bolo ťažšie o to viac sa teším!" Martinovi veľmi rýchlo sadlo nové auto Citroen DS3 R3T pripravený Gekon Racing-om z Milovíc.

Z víťazstva medzi juniormi sa nakoniec tešil Francúz Lefebvre pred druhým Nemcom Riedemannom.

Peter Sisák

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri