Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Martin Koči po prvej etape Rally Finland na 1. mieste klasifikácie Majstrovstiev sveta juniorov v rally

Friday, 01. 08. 2014 - 09:24, Public relations   

Martin Koči po prvej etape Rally Finland na 1. mieste klasifikácie Majstrovstiev sveta juniorov v rally

Historický úspech slovenského rally športu dosiahla posádka košického týmu Styllex motorsport Martin Koči - Lukáš Kostka víťazstvom v prvých troch rýchlostných skúškach i celkového hodnotenia prvého dňa juniorských majstrovstiev sveta na legendárnej Rally Finland. Dvadsaťjeden ročný Košičan sa stal prvým Slovákom, ktorý zaknihoval etapové víťazstvo juniorského šampionátu! Výsledok je o to cennejší, že Fínska rally je každoročne pokladaná za jeden z vrcholov, ak nie rovno vrchol svetovej rally sezóny.

20140731-dsc6131-2.jpg

Martin Koči s Lukášom Kostkom sa na 1625,13 kilometrov dlhú trať s 26 rýchlostnými skúškami rozdelenými do štyroch dňových etáp vo štvrtok popoludní vydali z tretej priečky priebežného hodnotenia Majstrovstiev sveta juniorov v rally. Martin: pred štartom „Fínsko je rýchle, ale krásna súťaž. Ak budeme veriť rozpisu a autu, môžeme byť ozaj rýchly." Lukáš priznáva „Štart na Rally Finland je splnením jedného z mojich životných snov". Konzultant týmu, legendárny John Haugland, dodáva: „Dôležité je, aby chlapci v prvých kilometroch získali dôveru v rozpis i auto. Ak sa to podarí, Martin môže byť ozaj rýchly!"

20140731-dsc6459-2.jpg

Martin s Lukášom štartujúci na - pre juniorov predpísanom automobile - Citroen DS3 R3T z dielní Gekon Racing-u, začali presvedčivým víťazstvom v prvej rýchlostnej skúške dňa. Veľmi rýchly, 23,44 kilometrov dlhý meraný úsek Lankamaa je exemplárnou ukážkou fínskej klasiky. Horizonty a skoky do zákrut nasledujú v rýchlom slede na tvrdom podklade s dobrou priľnavosťou. Martin tu získal na druhého Íra Fishera 12,8 a na tretieho Francúza Lefebvra 22,8 sekúnd. V nasledujúcom, krátkom - iba 10,36 km počítajúcom teste dominovali technické pasáže. Aj tu bol Martin Koči najrýchlejší. Od druhého Fishera ho tentoraz delilo 0,5 a od tretieho Lefebvra 3,9 sekundy. Nasledoval druhý prejazd takmer 24 kilometrového testu Lankamaa v ktorom Slovensko - Česká posádka opäť zvíťazila Prvý deň i etapu uzatvárala divácky atraktívna, až kultová 2,27 kilometra počítajúca super-špeciálka Harju 1. V mestskom parku bol Koči tretí najrýchlejší s minimálnou stratou na víťaza Lefebvra a druhého Giordana z Francúzska.

finland-ss1.jpg

Martin Koči: „Šli sme svoje tempo, som rád, že s takýmto výsledkom. Vo Fínsku si to vážim dvojnásobne. Auto je ideálne nastavené. Čakajú nás však ešte tri náročné dni."

V celkovom hodnotení prvej etapy i dňa juniorského šampionátu vedie Martin Koči s náskokom 27,5 sekundy na druhého Francúza Lefebvra a 57,6 na tretieho Giordana. V piatok je na programe 9 rýchlostných testov počítajúcich 134,47 km.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri