Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Martin Koči odštartoval na Rally Finnland

Friday, 31. 07. 2015 - 12:38, Public relations   

Martin Koči odštartoval na Rally Finnland

Po roku sa Martin Koči opäť postavil na štart Rally Finland - ôsmeho dielu tohtoročných majstrovstiev sveta v rally. Práve tu vlani mladý Košičan zaknihoval prvé svoje, ale aj slovenské víťazstvo v hodnotení majstrovstiev sveta v rally, keď bol najrýchlejší v juniorskom šampionáte. Martinove víťazstvo na legendárnej Fínskej rally, ktorá je odborníkmi i fanúšikmi zhodne pokladaná za vrchol sezóny, položilo základ bronzového stupienka konečného poradia Majstrovstiev sveta v rally juniorov JWRC 2014.

Od štvrtka do nedele na Martina Kočiho a Lukáša Kostku čaká v okolí univerzitného mesta Jyväskylä dvadsať - už tradične veľmi rýchlych a rozoskákaných - rýchlostných skúšok o celkovej dĺžke 319,38 kilometrov.

abc5690-edit.jpg

Posádka týmu Peugeot Sport Slovakia absolvovala vo večerných hodinách jedinú štvrtkovú rýchlostnú skúšku Harju 1. Na 2,27 kilometrovom meranom úseku, ktorý je pokladaný za jeden z najkrajších mestských rýchlostných testov na svete, obsadili Martin s Lukášom šestnástu priečku klasifikácie WRC2. V premenlivom počasí práve Martinov Peugeot 208 T16 so štartovným číslom 73 spomalila intenzívna prehánka, čo sa premietlo do straty 6,2 sekundy na víťaza klasifikácie WRC2 a Martinovho najčastejšieho súpera Francúza Lefebvra.

V piatok je na programe najnáročnejšia, ale aj najatraktívnejšia etapa Fínskej rally. Posádky absolvujú 462,25 kilometrov s deviatimi meranými úsekmi počítajúcimi 158,43 ostrých kilometrov bez možnosti servisu. Náročnosť etapy umocňujú dva prejazdy legendárnou rýchlostnou skúškou Ouninpohja. Ikona svetovej rally sa v tomto roku predstaví v plnej kráse - s maximálnou dĺžkou 34,39 kilometrov.

Martin Koči: „Krátka prehánka zastihla práve nás, v daždi som nechcel riskovať. Piatok bude ozaj náročný, budem sa pridržiavať taktických pokynov." Lukáš Kostka: „Splní sa mi ďalší sen - slávna Ouninpohja. My tu máme poznačených 155 horizontov a to sme tie menšie ani nepísali, vlastne už ani nebolo kam."

Jiväskylä, 31. Júla 2015

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri