Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Martin Koči koncentrovaný na 71. Rally Poland

Thursday, 26. 06. 2014 - 00:43, Public relations   

Martin Koči koncentrovaný na 71. Rally Poland

Po takmer trojmesačnej prestávke pokračujú tento víkend Majstrovstvá sveta juniorov v rally JWRC 2014 71. ročníkom Lotos Rally Poland.

Aktuálne bronzová posádka priebežného hodnotenia juniorského šampionátu Martin Koči s Lukášom Kostkom z košického týmu Styllex motorsport, ktorá sa v tejto sezóne plne koncentruje na juniorské majstrovstvá sveta, využila dlhú prestávku na prípravu posádky i techniky.

Zdeněk Weiser;c-krumlov-2014-zw-428.jpg

V dielňach Gekon Racing-u bol pripravený nový - pre JWRC predpísaný - súťažný automobil Citroen DS3 R3, s ktorým Martin a Lukáš absolvovali viacero testov na rôznych povrchoch. Súčasťou prípravy bol májový štart na Rally Český Krumlov, pretekoch Medzinárodných majstrovstiev Českej republiky v rally, kde mladíci zo Styllex motorsportu dosiahli trojnásobné prvenstvo. Martin s Lukášom po výbornom výkone zvíťazili v skupine RC3 i v hodnotení Citroen Racing Trophy. Do tretice boli aj najrýchlejšou posádkou skupiny automobilov s jednou poháňanou nápravou (2WD). V celkovom poradí kvalitne obsadených pretekov im patrila skvelá šiesta priečka.

V okolí Mazurských jazier čaká na juniorov kompletná trať siedmeho dielu svetového šampionátu WRC. Z celkových 1671.34 kilometrov 362,48 kilometrov tvorí 24 rýchlostných skúšok. Posádky štyri krát absolvujú špeciálku v Mikolajki Aréne a štyri merané úseky odjazdia v susednej Litve. Všetky merané úseky, okrem spomínanej super - špeciálky, sú nové v rátane 35,17 kilometrov počítajúceho testu Goldap.

Zdeněk Weiser;c-krumlov-2014-zw-211.jpg

Martin konštatuje: „Je to pre mňa úplne nový druh trate. S tak mäkkým povrchom som sa zatiaľ nestretol. Je pravdepodobné, že kým prídu juniori na rad, budú už vyjazdené nemalé koľaje. Naplnenie predpovede premenlivého počasia to môže ešte výrazne skomplikovať." Lukáš podotýka: „ Trať je veľmi rýchla, osobitne litovské testy. Ten dlhší Kapciamiestis, ktorý sa pôjde v piatok ako 5. a 7. rýchlostná skúška, bol v dôsledku poveternostných podmienok skrátený z pôvodných 26 na 12 kilometrov. Táto zmena nám nevadí, možno aj vyhovuje. "

Slávnostný štart na námestí v Mikolajkách je plánovaný na štvrtok o 15,30. Posádky sú v cieli očakávané v nedeľu o 14,00.

Styllex Motorsport

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri