Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Martin Koči juniorským vicemajstrom sveta 2016

Monday, 31. 10. 2016 - 12:06, Public relations   

Martin Koči juniorským vicemajstrom sveta 2016

Martin Koči navigovaný Lukášom Kostkom sa vďaka víťazstvu juniorskej klasifikácie Rally Wales - poslednej časti šesťdielnych Majstrovstiev sveta juniorov v rally - stal dnes popoludní juniorským vicemajstrom sveta v rally JWRC 2016!
Senzačný výsledok dvadsaťtriročného Košičana znamená zatiaľ najvyššie slovenské umiestnenie v Majstrovstvách sveta vypísaných svetovou automobilovou federáciou FIA. Martin Koči, syn trojnásobného majstra Slovenska v rally Michala Kočiho, sa po ročnej prestávke vrátil do juniorského šampionátu, kde v roku 2014 skončil na bronzovom stupni v JWRC.

Slovensko - česká posádka najstaršieho i najúspešnejšieho slovenského rally teamu Styllex motorsport Košice vstúpila s automobilom Citroen DS3 R3T do tohtoročného juniorského šampionátu sľubným druhým miestom v Portugalsku. Po havárii v Poľsku a poškodenom automobile vo Fínsku Martin predviedol jemu vlastné výkony v Nemecku i Francúzsku, čo pred poslednou rally znamenalo priblíženie sa k bronzovej priečke juniorského šampionátu o bod a k titulu juniorského vicemajstra sveta o päť bodov.

styllex-fb-2016-wales-press.jpg

V záverečných pretekoch juniorských majstrovstiev sveta Martin nič nenechal na náhodu a na britskej „rally klasike" plnej obligátneho dažďa, blata i hmly vďaka bezchybnému výkonu s jedenástimi najrýchlejšími časmi z dvadsiatich dvoch meraných úsekov s prehľadom zvíťazil v kategórii mladíkov, čím si zabezpečil titul vicemajstra sveta v rally juniorov sezóny 2016. Je to druhé Martinovo i slovenské víťazstvo v pretekoch oficiálnych majstrovstiev sveta FIA. Prvé dosiahol v lete 2014 na nie menej slávnej Rally Finland.

Majstrovstvá sveta v rally juniorov, pre mladé talenty do 28 rokov, po prvý krát vypísala svetová automobilová federácia FIA v roku 2001. Prvým juniorským majstrom sveta sa priam symbolicky stal neskôr osemnásobný majster sveta Sebastian Loeb. Juniorský titul zdobí aktuálneho, už štvornásobného majstra sveta Sebaistina Ogiera, ale aj Chrisa Meeka, Daniho Sorda...

Martin Koči bol vo Walese najrýchlejší aj v kategórii WRC3.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri