Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Česko

Martin Bujáček sa na Slovensko ešte vráti

Friday, 01. 06. 2012 - 21:01, Zdenka Frývaldská   

Martin Bujáček sa na Slovensko ešte vráti

Na Rally Tríbeč odštartovali tri čisto české posádky. Jednou z nich boli Martin Bujáček - Marek Omelka, ktorí u nás štartovali po prvýkrát. Pred štartom do tejto náročnej súťaže sme ich vyspovedali a zistili, aký výsledok by radi dosiahli a kde všade ich tento rok ešte uvidíme. Už teraz však môžeme povedať, že druhým miestom v triede a ôsmym miestom v absolútnom poradí naplnili svoje ciele na sto percent.

Tibor Szabosi;67c6921.jpg

Martin, čo ťa prilákalo ku nám na Slovensko?
V podstate už od začiatku roka sa stretávame a jednáme s Martinom Vaškom, s ktorým sme sa dohodli na spolupráci na niekoľkých slovenských pretekoch. Koľko ich bude závisí na výsledku, ktorý dosiahneme tu v Topoľčanoch. Je to pre mňa prvý zahraničný štart, je tu veľa nového, trate sú iné, bude to veľmi zaujímavé. Konkurencia je veľká, som zvedavý aj na zahraničných jazdcov.

Tibor Szabosi;67c6191.jpg

Prihlásený si bol aj do Prešova, prečo si tam neodštartoval?
Do Prešova sme boli prihlásení, no pôvodne sme tam nemali štartovať, prvou naplánovanou rally bol až Tríbeč. Skúsili sme len či to vyjde, no napokon sme to nestihli.

Marek Felt;dsc-5714.jpg

Máš za sebou obhliadky, ako sa ti páčia trate?
Trate sú pekné. Pozeral som si mapy a čakal, že to bude rýchlejšie, no nakoniec ma to celkom potešilo. Hlavne tá prvá skúška je náročná, ťažko ju odhadnúť, tá druhá je už lepšia. Mestský okruh je aký je, tak uvidíme.

Tibor Szabosi;67c8423.jpg

Postačuje ti tento počet meraných kilometrov?
Je to ako náš šprint, viac sa toho jazdí až vo veľkom majstráku. Tam to je aj o niečom inom, človek musí viac taktizovať, tu musíme ísť od začiatku naplno. Idú sa tri skúšky trikrát, ten posledný prejazd už bude hodne rýchly.

Tibor Szabosi;co8c7821-5.jpg

Čo hovoríš na konkurenciu a aké sú tvoje ciele?
V skupine by som rád skončil na bedni a celkovo v prvej desiatke, no neviem ako konkurencia, hlavne Poliak Chuchala pôjde určite dosť rýchlo. Uvidíme, pokúsime sa zajazdiť čo najlepšie.

Tibor Szabosi;67c7760.jpg

Kedy ťa najbližšie uvidíme na Slovensku a ako to s tebou vyzerá v Čechách?
Na Slovensku by sme mali ísť ďalšie štyri závody, ale všetko závisí od výsledku tu. Určite však vynecháme Bratislavu a Poľsko, ostanú teda Lubeník, Rožňava a dvojdňové Košice. V Česku bola tohto roku hlavná priorita majstrák, ale bohužiaľ nezadarilo sa nám a niečo sa nám aj kryje so Slovenskom. Podarilo sa nám však dobre rozjazdiť sprinty, aspoň tam sa teda pokúsime vyhrať titul, máme na to teraz veľkú šancu.

Tibor Szabosi;67c8425.jpg

Kde sa ti páči viac?
Tu sú trate trochu iné, aj asfalt je iný. Je ťažké to teraz povedať, musíme ešte niečo natestovať. Konkurencia je však o niečo slabšia ako u nás, no štartujú tu aj WRC-éčka, ktoré u nás nejdú.


Za rozhovor ďakuje
Zdenka Tamášová

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri