Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Marcus Gronholm testovacím jazdcom Volkswagenu

Monday, 11. 08. 2014 - 20:59, Katarína Ďurecová   

Marcus Gronholm testovacím jazdcom Volkswagenu

Tím Volkswagen Motorsport sa rozhodol nedať súperom absolútne žiadnu šancu a do jeho tímu pribudla ďalšia posila v podobe majstra sveta z rokov 2000 a 2002 - Marcusa Gronholma. Fín by sa mal podieľať na vývoji auta pre rok 2015, ktorého debut vo WRC je naplánovaný až na prvé podujatie sezóny 2015, Rallye Monte Carlo, ale hovorí sa o tom, že Volkswagen nové Polo R WRC zrejme otestuje na podujatiach, ktoré nie sú súčasťou majstrovstiev sveta.

„Sme veľmi radi, že sa nám podarilo získať Marcusa ako testovacieho jazdca pre náš projekt. Marcus je jeden z najúspešnejších a najtalentovanejších rally jazdcov a bude nám pomáhať s ďalším vývojom Pola R WRC. Vďaka jeho hlbokému porozumeniu technickým aspektom a analytickému mysleniu bude pre našich inžinierov veľkým prínosom," hovorí na margo angažovania 46 ročného dlháňa šéf Volkswagenu Motorsport Jost Capito, ktorý už s prácou s Gronholmom má svoje skúsenosti. V rokoch 2006 a 2007 pracovali v tíme Ford, ktorý v danom čase získal dva tituly konštruktérov.

Vladislav Maschl;img-0084-1.jpg

„Sadnúť si za volant auta tímu, ktorý vyhral šampionát je pre mňa samozrejme vynikajúca príležitosť. Veľmi sa teším na to, že dostanem šancu na ďalšom vývoji auta, ktoré je momentálne tým najlepším," hovorí Gronholm, ktorý už má za sebou i prvé kilometre za volantom Pola R WRC. Začiatkom tohto mesiaca sa zúčastnil na šotolinovom teste tímu, ktorý sa uskutočnil neďaleko dediny Fontjoncouse v južnom Francúzsku.

Marcus Gronholm je po Sébastienovi Loebovi druhým najúspešnejším jazdcom WRC, keď zo 152-och štartov dokázal až 30 z nich premeniť na víťazstvo. Okrem toho má na svojom konte dokopy 60 pódiových umiestnení a 540 najrýchlejších časov na rýchlostných skúškach. Zaujímavosťou taktiež je, že pred zhruba dvoma týždňami sme ho mohli vidieť na Helsinki Battle za volantom (teraz už) konkurenčného Hyundaiu i20 WRC, kde bol najrýchlejší medzi rally legendami a vo finále ho porazil Mads Ostberg.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri