Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Majerčák víťazom MSR Rally Košice

Tuesday, 13. 09. 2016 - 09:38, Public relations   

Majerčák víťazom MSR Rally Košice

42. Rally Košice mala svoju drámu, napínavé okamihy aj výborné športové výkony. Zatiaľ čo Pavel Valoušek (Energy Oil Motorsport, Škoda Fabia R5) získal titul absolútneho majstra Slovenska už v sobotu, Vlastimil Majerčák si odniesol triumf celkového víťaza Rally Košice Majstrovstiev Slovenska.

V posádke so spolujazdkyňou Michaelou Vejačkovou si Vlasto na Forde Fiesta R5 EVO pripísal tiež víťazstvo druhej etapy MSR a veľmi cenné prvenstvo v rámci FIA Zóny strednej Európy (FIA CEZ). Ich konečné miesto v absolútnom hodnotení slovenského šampionátu je na 3. pozícii.

Martin Trenkler;mg-9943-2.jpg

Celkovými víťazmi košickej rally sa stali Jaroslav Melichárek/Jan Tománek na Forde Fiesta RS WRC, a to aj napriek dvom defektom v sobotu. Keďže však štartujú s vozidlom homologovaným len pre svetový šampionát, ich víťazstvo sa nezaratáva do Majstrovstiev Slovenska; povolené vozidlá R5 totiž nemôžu výkonným WRC nijako konkurovať.

Martin Trenkler;mg-0392-7.jpg

Sobotňajšia etapa priniesla vozidlá rally do oblasti tradičnej pre tento šport - na Gemer. Rýchly kopec Štós vyhovoval výkonu Škody Fabie WRC v rukách Tomáša "Srnku" Ondreja, ktorého napokon z bojov o prvenstvo vyradila pokazená spojka.

Neuveriteľne vysoké tempo posádky Pavel Valoušek/Veronika Havelková na Škode Fabia R5 neohrozil ani obhajca slovenského titulu Poliak Grzegorz Grzyb so staro-novým spolujazdcom Danielom Siatkowskim na Forde Fiesta R5: na druhom prejazde Štósom ich defekt posunul na 8. miesto MSR1, odkiaľ sa neskôr vytiahli ešte na konečné 6. miesto.

Martin Trenkler;mg-0651-2.jpg

Z neoficiálneho titulu nového Majstra Slovenska sa tak už v sobotu tešili Valouškovci s tímom Energy Oil Motorsport.

Dráma však nekončila ani v nedeľu. Po predčasnom vypadnutí nového majstra Valouška (s problematickou palivovou nádržou - chorobou nových Fabií R5) sa vedenia ujal Poliak Grzyb. No len do chvíle, kedy sa na predposlednom prejazde náročnou RS Skároš vymklo ich auto spod kontroly a ako neriadená strela zmizlo hlboko v lese. Haváriu vo vysokej rýchlosti doteraz tím RUFA Sport nekomentoval, našťastie posádka vyviazla bez väčších ťažkostí či zranení.

Martin Trenkler;mg-9939-4.jpg

Tri nedeľňajšie trate na východ od Košíc patrili s rozbitým a šmykľavým povrchom k tomu najnáročnejšiemu, čo slovenská rally tento rok ponúkla. Našťastie po oba dni prialo posádkam i divákom letné počasie a večerné odovzdávanie trofejí ukončilo inak dobre zorganizovanú súťaž.

Druhé miesto Rally Košice za Majerčákovcami - v rámci Majstrovstiev Slovenska - patrilo Tomášovi Kukučkovi/Petrovi Vejačkovi (KL Racing Team, Škoda Fabia R5) a tretie miesto českej posádke Věroslav Cvrček/Petr Novák (L Racing, Škoda Fabia R5).

M. Trenkler

14360458-10208778949704883-1222522615-o.jpg

Martin Trenkler;mg-0280-1.jpg

Martin Trenkler;mg-1866-6.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri