Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Majerčák Miskolc Rally nedokončil

Wednesday, 02. 05. 2018 - 12:35, Public relations   

Majerčák Miskolc Rally nedokončil

Nevydarenú súťaž má za sebou posádka Vlastimil Majerčák, Pavol Kušnier z tímu L Racing. Na maďarskej HELL 24. Rally Miskolc sa im od začiatku lepila smola na päty a kvalitne obsadené podujatie napokon nedokončili, keď dve rýchlostné skúšky pred cieľom odstúpili z 15. miesta v celkovom poradí.

Csatlós Norbi;d85-8434.jpg

„Nebol to najlepší víkend, hoci sme sa naň veľmi tešili. Pauza od marcového Rebenlandu v rámci FIA CEZ Trophy bola už veľmi dlhá," porozprával v pondelok po súťaži v Maďarsku Vlasto Majerčák. „Síce sme urobili krátky test na Úhornej, ale nedalo sa to porovnávať s tým, čo nás v okolí Miškovca čakalo. Priemerná rýchlosť sa tam totiž pohybovala na úrovni 135-140 km/h. Mali sme aj technické problémy, nemali sme potrebný výkon. Vo výjazdoch odpájalo tlak turba a aj to vyústilo do toho, že som prepočul diktovanie jedného retardéra. A ten bol z kamiónových pneumatík... Trochu sme si poškodili auto a zároveň sa pohla geometria, čiže auto ťahalo do strany.

Csatlós Norbi;d85-8885.jpg

Hneď prvá sekcia teda dopadla zle, boli sme vyhodení z rytmu a s poškodeným autom."

Mechanici L Racingu to promptne dokázali opraviť a tak Ford Fiesta R5 s číslom 4 mohol pokračovať ďalej. „Chcem sa chlapcom poďakovať, no zároveň aj ospravedlniť. Nebol som už potom v jazdeckej pohode a na rýchlostných skúškach som sa poriadne trápil. Mal som akoby psychický blok. A navyše som aj dvakrát musel stáť pri nehode jazdcov pred nami. Bez čistej hlavy sa pretekať nedá..."

Csatlós Norbi;d85-8151.jpg

Všetko to vyvrcholilo v poslednom preskupení dve rýchlostné skúšky pred cieľom. „Dovtedy všetko fungovalo dobre. Rozhodli sme sa ešte otočiť pneumatiky, predné za zadné. No auto už odmietlo štartovať. Nedalo sa to ani roztiahnuť, vôbec netočil štartér. Neviem, čo sa mohlo stať, no museli sme odovzdať jazdný výkaz a Rally Miskolc sa pre nás takto nešťastne skončila."

Csatlós Norbi;jor3416.jpg

Ďalším podujatím pre posádku L Racingu Vlastimil Majerčák - Pavol Kušnier bude popradská Rally Tatry na konci mája.

l-racing-nove.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri