Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Lukyanuk havaroval a stratil vedenie v ERC

Monday, 18. 06. 2018 - 10:00, Ľuboš Kašický   

Lukyanuk havaroval a stratil vedenie v ERC

Len šesť desatín sekundy rozhodlo napokon o víťazovi štvrtej súťaže ERC sezóny (Majstrovstiev Európy v rely) na Cypre, kde pre štart na Hustopečiach neštartoval slovenský tím Rufa Sport s Grzegorzom Grzybom.

Ešte po predposlednej rýchlostnej skúške viedol Nasser Al-Attiyah (Ford Fiesta R5), ktorý však na poslednom úseku dostal pomalý defekt a prepadol sa na konečné štvrté miesto. Z víťazstva sa nakoniec radoval domáci pretekár Simos Galatariotis, ktorý v dramatickom finále tesne udržal za sebou favorizovaného Portugalca Bruna Magalhaesa (obaja na Škoda Fabii R5). Líder sezóny Alex Lukyanuk havaroval v úvode druhej sekcie ešte v prvej etape.

e06-1.jpg

V európskom šampionáte štartuje aj posádka slovenského tímu Rufa Sport na čele s Grzegorzom Grzybom, ktorý však na Cypre chýbal, keďže štartoval na treťom podujatí slovenskej sezóny, kde zvádzal súboj s Martinom Kočim o majstrovský titul. Sezóna pokračuje v polovici júla v Ríme, kde Rufa Sport už chýbať nebude, keďže sa jazdí týždeň po Lubeníku. Novým lídrom priebežného poradia je Magalhaes (98 b.) pred Lukyanukom (83).

e02-3.jpg

Výsledky pretekov na Cypre

e04-1.jpg

e05.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri